perjantai 3. kesäkuuta 2022

Lokuge, Kashmeera & Salmi, Hyppe: Ilmatilaa

Kashmeera Lokuge ja Hyppe Salmi: Ilmatilaa
Tammi, 2021 (WSOY)
Luin ~ 3.6.2022Kuvaus:

Sen kaiken oppii huomaamaan. Miten jengi varoo katsomasta sua ja miten ne vetäytyy vaistomaisesti aavistuksen kauemmaks sun ilmatilasta. Se ahdistaa välillä niin et happi loppuu.”
Ilmatilaa on kaunistelemattoman suorapuheinen romaani siitä, millaista on elää nuorena naisena maailmassa, jossa tuntee olevansa vääränlainen.
Shehani elää paskinta aikaa ikinä. Ei auta, vaikka hän on nuori, kuuma ja vapailla markkinoilla. Tinder-treffit tarjoavat pettymyksiä ja opinnotkin jumittavat rankasti. Lisäksi Shehani on jämähtänyt osa-aikatyöhön aspana ja joutuu kerta toisensa jälkeen huomaamaan, ettei mikään määrä työtä takaa hyväksyntää, jos syntymäpaikka ei ole Suomi. Vanhemmatkin vain kiristävät ruuvia: Sri Lankassa asuva Amma kyselee, eikö olisi jo aika miettiä naimisiinmenoa, ja länsimaistunut faija painostaa menestymään ja tylyttää epäonnistumisista. Odotusten ristipaineissa Shehani itse kärsii kevätkiimasta ja käy taistelua sen välillä, säästäisikö bodycountia vai päästäisikö alfanaaraan itsessään irti.


Kommentti:

Laitoin yhdeksi tunnisteeksi "murre", koska kirjan kieli oli kyllä huikean vinkeää, vaikkei se nyt suorastaan murretta olekaan.
Raikas ja reipas tuuletus, sitä tämä kirja on. Wau!

(333 sivua.)

Ei kommentteja: