torstai 16. kesäkuuta 2022

Archer, Jeffrey: Isän synnit

Jeffrey Archer: Isän synnit
The Sins of the Father, 2012
Suom. Susanna Tuomi-Giddings
Sitruuna Kustannus Ou, 2017
Luin ~ 16.6.2022Kuvaus:

Harry Clifton ei voi jäädä Bristoliin. Vain muutama päivä sen jälkeen kun Iso-Britannia on julistanut sodan Saksalle, Harry värväytyy kauppalaivaan ja jättää kaiken taakseen - myös naisen josta piti tulla hänen vaimonsa.
Saksalaisten sukellusvene upottaa laivan ja vain kourallinen miehistön jäseniä pelastuu, niiden joukossa Harry ja nuori amerikkalainen upseeri Tom Bradshaw. Harry saa mahdollisuuden katkaista kertaheitolla kaikki siteet menneeseen.
Kun Harry - uudelta nimeltään Tom Bradshaw astuu maihin USA:ssa, tajuaa hän tehneensä kohtalokkaan virheen. Bradshaw on etsintäkuulutettu epäiltynä veljensä murhasta ja Harry vangitaan. Hän ei pysty todistamaan todellista henkilöllisyyttään saati Bradshawn syyttömyyttä, ja on yhtäkkiä sidottu paljon pahempaan menneisyyteen kuin se mistä hän pakeni.
Samoihin aikoihin nuori nainen matkustaa Englannista New Yorkiin. Hän on päättänyt tehdä kaikkensa löytääkseen miehen, jonka kanssa oli aikeissa avioitua. Ainoa todiste siitä, että mies on elossa on kirje, joka on ollut avaamattomana kokonaisen vuoden.
Clifton-kronikan toinen osa Isän synnit on vaikuttava kertomus sodasta, rakkaudesta ja perhesiteistä, joita koetellaan viimeiseen asti. Tapahtumat sijoittuvat vuosille 1939-1943.


Kommentti:
Juonittelu jatkuu ja pahenee, aikamoisia käänteitä on taas luvassa Harry Cliftonin tarinassa. Vauhtia on niin, ettei meinaa perässä pysyä, mutta onhan tämä viihdyttävää!

(400 sivua.)

Ei kommentteja: