torstai 30. kesäkuuta 2022

Archer, Jeffrey: Miehistä parhain

Jeffrey Archer: Miehistä parhain
This Was A Man, 2017
Suom. Susanna Tuomi-Giddings
Sitruuna Kustannus Oy, 2021
Clifton-kronikka, osa 7
Luin ~ 30.6.2022



Kuvaus:

Giles Barrington saa kuulla totuuden vaimostaan Karinista. Onko hän vakooja vai osa suurempaa peliä?
Harry Clifton ryhtyy kirjoittamaan uutta menestysteosta, kun taas hänen vaimonsa Emma saa yllättäen työtarjouksen Margaret Thatcherilta.
Sebastian Cliftonista tulee Farthings Kaufman -pankin puheenjohtaja, mutta vasta sen jälkeen, kun Hakim Bishara joutuu eroamaan henkilökohtaisista syistä. Sebastianin ja Samanthan lahjakas tytär Jessica erotetaan taidekoulusta, mutta Grace-täti rientää hätiin.
Velkojat ovat Lady Virginian kintereillä, ja hän päättää karistaa tomut kannoiltaan. Hertfordin herttuattaren kuoleman myötä hän saa mahdollisuuden kuitata velat ja kukistaa vihdoinkin Cliftonit ja Barringtonit.


Kommentti:

Huikea sarja sai ansaitsemansa päätösosan. Juuri kun parin edellisen kirjan kohdalla ehdin jo kaivata sympaattisempaa suhtautumista henkilöihin, sitä tässä olikin.
Ainoa hieman huvittava sivujuonne on Archerin oman kirjan suorastaan alleviivaava mainostaminen tarinan lopuksi. Olen kirjan lukenut ja siitä tykkäsin, mutta ihan näin paljoa sitä ei mielestäni olisi tarvinnut mainostaa.
Bonuksena tästä lukukokemuksesta sai valtavan määrän tietoa brittiläisestä oikeuslaitoksesta ja etenkin poliittisesta päätöksenteosta ja puoluesysteemistä. Suosittelen kyllä Archeria ja luen varmasti itsekin lisää, mutta nyt välillä jotain muuta.
Vielä täytyy mainita, että upeasti tämä kirjasarja kokosi todella monen vuosikymmenen ajalta maailman tapahtumia toisesta maailmansodasta Berliinin muurin murtumiseen asti.
Häkellyttävää!
Tästä tuli oma uusi kuukauden lukuennätys: 12 kirjaa, joista 7 tätä sarjaa!

(459 sivua.)

Ei kommentteja: