perjantai 24. kesäkuuta 2022

Archer, Jeffrey: Miekkaa vahvempi

Jeffrey Archer: Miekkaa vahvempi
Mightier Than The Sword, 2015
Suom. Susanna Tuomi-Giddings
Sitruuna Kustannus Oy, 2019
Clifton-kronikka, osa 5.
Luin ~ 24.6.2022



Kuvaus:

Harry Clifton on Britannian PENin eli kirjailijoiden sananvapausjärjestön puheenjohtaja ja kampanjoi vapauttaakseen venäläisen Stalin-elämäkerturin Anatoli Babakovin vankileiriltä Siperiasta. Rehti ja kunnollinen Sebastian on vähällä horjahtaa ahneuden puolelle ja hänen vastavoimanaan juonii kaikkea muuta kuin herrasmiesmäinen Adrian Sloane. Lady Virginia Fenwick jatkaa kostoretkeään Emma Cliftonia vastaan kätyrinään vanha vihulainen Alex Fisher.
Tapahtumapaikkoina eivät enää ole pelkästään Bristol ja Lontoon City vaan välillä piipahdetaan paitsi Pohjois-Englannissa ja Etelä-Ranskassa myös rautaesiripun takana Itä-Berliinissä, Moskovassa ja silloisessa Leningradissa. Miekkaa vahvempi on Clifton-kronikan viides osa, ja se tuo Cliftonin ja Barringtonin sukujen tarinan 1960-luvun puolivälistä 1970-luvun alkuun.


Kommentti:

Tarina jatkuu yhtä mielenkiintoisena kuin ennenkin. Uusia elementtejä löytyy ja uusia vihollisia vanhojen lisäksi. Ja tietenkin loppuhuipennus ja kunnon cliffhanger seuraavaan osaan. Tässä nämä nyt näyttävät menevän samaan putkeen, vaikka muuta luulin.

Ei kommentteja: