tiistai 14. kesäkuuta 2022

Archer, Jeffrey: Vain aika näyttää

Jeffrey Archer: Vain aika näyttää
Only Time Will Tell, 2011
Suom. Susanna Tuomi-Giddings
Sitruuna Kustannus Oy, 2016
Luin ~ 14.6.2022Kuvaus:

Vaiettu menneisyys. Salattu kohtalo. Taistelu totuudesta.
Harry Clifton asuu Bristolin työläiskorttelissa yksinhuoltajaäitinsä kanssa, isän sanotaan kuolleen sodassa. Pojan suunnitelmissa on aloittaa työt satamassa heti kun koulu on käyty - aivan kuten suvun miehet ovat tehneet aina ennenkin. Harrylla on kuitenkin poikkeuksellinen lahja, jonka ansiosta hänelle tarjotaan stipendiä poikakouluun ja elämä saa aivan uuden suunnan.
Ennen pitkää Harrylle paljastuu karmea totuus isän kuolemasta ja hän joutuu kyseenalaistamaan kaiken elämässään. Onko hän Arthur Cliftonin, Bristolin satamatyöläisen poika vai Barrington Shipping Linen perijän avioton esikoinen? Toisen maailmansodan kynnyksellä Harry joutuu myös valitsemaan, aloittaako opiskelut Oxfordin yliopistossa vai liittyäkö laivastoon ja lähteä taistelemaan Hitlerin Saksaa vastaan.
Kirjan tapahtumat sijoittuvat ajanjaksolle 1920-1940 ensimmäisen maailmansodan tuhoista toisen maailmansodan kynnykselle. The Times -lehti on verrannut kirjaa ja sen henkilöhahmoja Forsytein taruun. Maailmanmenestykseksi noussut Vain aika näyttää aloittaa Cliftonin perheestä kertovan 7-osaisen sukusaagan.


Kommentti:

No niin, tarkoitus oli siis lukea tätä sarjaa hissukseen kesän aikana. Tarina vei jo mennessään ihan täysin ja ensimmäinen osa loppui sellaiseen cliffhangeriin, ettei paremmasta väliä. Hoksasin vasta eilen illalla varata seuraavat osat ja koska osa 2 ei ole vielä tullut noudettavaksi, joudun tosissaan kärvistelemään, kunnes kirjan voi hakea.
Mielenkiintoinen tarina, erityisen mielenkiintoiseen ajankohtaan sijoitettuna, enpä siis ihmettele tämän sarjan - ja kirjailijan - suosiota!

(422 sivua.)

Ei kommentteja: