torstai 31. elokuuta 2023

Pehkonen, Kirsi: Kotiapulainen

Kirsi Pehkonen: Kotiapulainen
Reuna Oy, 2021
Luin ~ 31.8.2023Kuvaus:

”Hormonikierto ei toimi täydellä teholla”, toteaa lapsettomuusklinikan lääkäri ja murskaa Saaran ja Heikin unelmat perheestä. Kaiken lisäksi Saaran keho ei kestä edes miedointa hormonaalista lääkitystä. Kokenut klinikan kätilö tarjoaa kuitenkin mahdollisuutta vähän tunnettuun luomuhoitoon, feromonialtistukseen.
Kotiapulaiseksi palkattava Ella saisi pelkällä feromoneja uhkuvalla läsnäolollaan Saaran kuukautiskierron käyntiin ja munasolut liikkeelle. Jotta altistus olisi riittävä, Ellasta on tultava osa Heikin ja Saaran kodin arkea, päivin ja öin. Helppoa ja riskitöntä.
Mutta pian Saarasta alkaa tuntua, ettei kaikki ole sitä, miltä näyttää. Onko Ellan ilmaantuminen heidän elämäänsä suunnaton onnenpotku vai sittenkin uskomaton, perusteellinen vedätys?
Kirsi Pehkonen rakentaa taidokkaasti hyytävää tarinaa, jossa epäilysten vyyhti kiristyy vääjäämätöntä loppua kohti. Mihin kaikkeen ihminen on lopulta valmis saadakseen oman lapsen ja perheen, oikean kodin?


Kommentti:
Aiemmin lukemani Kirsi Pehkosen kirjat ovat olleet hieman kevyempää sorttia, joten tämä kyllä yllätti.
Hämmentävä loppu, jos tapahtunutta ei koskaan tutkittu tarkemmin...
Viime aikoina olen lukenut paljon dekkareita, joten tämä jätti kyllä poikkeuksellisen paljon avoimia kysymyksiä, mutta se lienee tarkoituskin.
(199 sivua.)

Ei kommentteja: