maanantai 28. elokuuta 2023

May, Nicola: Kulmakauppa Cockleberry Bayssa

Nicola May: Kulmakauppa Cockleberry Bayssa
The Corner Shop in Cockleberry Bay, 2018
Suom. Mila Lahdenpohja
Minerva Kustannus Oy, 2022
Luin ~ 27.8.2023Kuvaus:

Joskus tulevaisuuden avaimet ojennetaan käteen - kirjaimellisesti. Viihdyttävä lukuromaani siitä, miten päättäväisyys ja haasteisiin heittäytyminen voi kääntää koko elämän uuteen suuntaan.
Lastenkodeissa ja sijaisperheissä varttunut Rosa Larkin saa yllättäen tietää perineensä Cockleberry Bay -nimisessä devonilaisessa pikkukylässä sijaitsevan pienen kaupan. Kuka on voinut haluta antaa tuollaisen lahjan 25-vuotiaalle pätkätöistä toiseen ajelehtivalle lontoolaistytölle, jolla ei oman tietämänsä mukaan ole sukulaisia?
Rosa hyvästelee vuokraisäntänsä Joshin ja lähtee uskollisen mäyräkoiransa kanssa ottamaan hoitoonsa vuosia tyhjillään seisoneen kulmakaupan. Uuden elämän aloittaminen on täynnä monenlaisia haasteita, mutta Rosa on päättänyt onnistua. Pian hän saa huomata, että vanha kauppa kätkee sisäänsä salaisuuksia - myös hänestä itsestään. Ja kuuluuko hänen elämäänsä jatkossa komea rygbynpelaaja tai seksikäs putkimies? May annostelee taitavasti yllätyksiä, arvoituksia, värikkäitä henkilöhahmoja, draamaa ja romantiikkaa tarinaksi, jonka jatkoa jää odottamaan.


Kommentti:

- Seuraavissa osissa on uusi kääntäjä, mutta tuskin jatkan sarjan lukemista. Tämä oli pettymys.

(390 sivua.)

Ei kommentteja: