perjantai 11. elokuuta 2023

Mackintosh, Clare: Tummat vedet

Clare Mackintosh: Tummat vedet
The Last Party, 2022
Suom. Päivi Pouttu-Delière
Gummerus Kustannus Oy, 2022
Ffion Morgan sarja, 1. osa
Luin ~ 11.8.2023Kuvaus:

Uusi etsiväsarja alkaa! Mestarillinen murhamysteeri Walesista.

Rhys Lloydin vapaa-ajanasunto Mirror Laken rannalla on uudenvuodenaattona täynnä vieraita ja samppanja virtaa. Luksuslomakylä houkuttelee walesilaiseen pikkukylään isokenkäisiä Englannin puolelta.
Kaikki eivät kuitenkaan ole paikalla nauttiakseen. Vuoden vaihtuessa Rhys on jo kuollut.
Seuraavana aamuna hänen ruumiinsa löytyy järvestä, jonka halki kulkee Englannin ja Walesin raja. Etsivä Ffion Morganilla on paitsi krapula, myös epäiltyinä niin kaikki kyläläiset kuin lomavieraat. Moni toivoi Rhysin kuolemaa, mutta kuka hänet tappoi?
Kylässä, joka kätkee näin monta salaisuutta, murha on vasta alku.
Valloittava rikosetsivä Ffion Morgan on suomalaisten rakastaman Mackintoshin jylhään Pohjois-Walesiin sijoittuvan uuden jännärisarjan sydän.


Kommentti:

Hyvä!
Alussa oli hieman ongelmia taas nimien kanssa, kun kyläläisiä ja lomakylän väkeä oli niin paljon. Onneksi kirjan alussa on kartta, josta saattoi välillä tarkistaa, ketkä missäkin mökeissä asuivatkaan, ja ketkä esim. olivat pariskuntia. Kaikenlaisia suhteita kun oli ristiin ja rastiin.
Lukijan vaiva palkittiin, tämä todellakin kannatti lukea loppuun, sillä mielenkiintoisia ja todella yllättäviäkin käänteitä riitti viimeisille sivuille asti.

Nyt näitä hyviä dekkarisarjoja alkaakin näköjään kertyä sen verran, etten kohta muuta ehdi lukemaan kuin dekkareita.

(472 sivua.)

Ei kommentteja: