torstai 5. maaliskuuta 2020

Morris, Heather: Cilkan tarina

Heather Morris: Cilkan tarina
Cilka´s Journey, 2019
suom. Pekka Tuomisto
AULA & CO, 2020
Luin ~ 5.3.2020




Kuvaus: (kustantajan)

Auschwitzin tatuoijan tekijän sydäntäsärkevä uutuus
Cilka Klein on vasta kuusitoistavuotias, kun hänet viedään Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirille. Siellä Birkenaun komentaja Schwarzhuber huomaa hänen kauniit pitkät hiuksensa ja erottaa Cilkan muista vangeista. Cilka ymmärtää nopeasti, että valta on ainoa reitti selviytymiseen, vaikka sen vuoksi joutuisi uhraamaan osan itsestään.
Kun Auschwitz vapautetaan, neuvostojoukot syyttävät Cilkaa yhteistoiminnasta, ja hän päätyy jälleen vankileirille. Jokainen päivä on taistelua elämästä ja kuolemasta. Hän ystävystyy leirin naislääkärin kanssa ja oppii hoitamaan sairaita vankeja kurjimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Kun hänen hoidettavakseen tulee mies, Alexander, Cilka huomaa että kaikista kauheuksista huolimatta hänen sydämessään on yhä tilaa rakkaudelle.
Cilkan tarina on löyhästi tositapahtumiin perustuva romaani. Se on kunnianosoitus ihmisen tahdonvoimalle ja kyvylle selviytyä mahdottomissa olosuhteissa.



Kommentti:

(Päivitin kirjan nyt heti tänne blogiin, vaikka en ehdikään nyt kommentoida enempää. Haluan palauttaa kirjan mahdollisimman äkkiä kirjastoon seuraavalle luettavaksi.)
( 405 sivua.)

1 kommentti:

Mai Laakso kirjoitti...

Cilka selvisi järkyttävistä oloista. Tosi paha kirja, mutta samalla sillä on tärkeä viesti.