maanantai 16. maaliskuuta 2020

Aalto, Marja-Sisko: Timantti

Marja-Sisko Aalto: Timantti
Icasos, 2019
Luin ~ 16.3.2020



Kuvaus:

ESITTELYTEKSTI:
Voiko ihminen olla erilainen sisältä ja ulkoa? Mikä tekee meistä sen, mitä lopulta olemme?
Vanhempi konstaapeli Annette Savolainen kohtaa äärimmäisiä kysymyksiä niin työssään kuin yksityisessä elämässäänkin.
Viides Annette Savolainen -dekkari pureutuu maahanmuuttajateemaan. Kuopion poliisia askarruttaa Balderin sotureiden ja aseistautuneiden maahanmuuttajien välinen raju yhteenotto.
Parantumaton kahvilalli ja Annetten rakas työpari Aatu Heiskanen väsää autoonsa kahvinkeitintä, saa oudon kirjeen ja päätyy selvittämään kuusikymmentäluvun lopulla tapahtunutta henkirikosta. Tapaukseen liittyvät arvoitukselliset, mustat timantit.
Nelli järjestää Annettelle ja Jarille harmaita hiuksia saatuaan kiusallisen tartunnan mopoautokiemuroiden päätteeksi. Koko perhe kokoontuu puhumaan saman pöydän ympärille. Tunteet läikähtelevät yli, kun ratkotaan itse kunkin kiperiä ongelmia.
Marja-Sisko Aallon tapa kuljettaa rinnakkain menneisyyden ja nykypäivän tapahtumia sekä henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia aiheita pitää lukijan tiukasti otteessaan.



Kommentti:

Sympaattisella tavalla jotenkin vähän vanhanaikaisen oloinen kirja ja tarina, vaikka aiheet ovatkin hyvin tätä päivää. Kunnianhimoisesti juonikäänteitä oli useitakin, mutta jotenkin ne jäivät vähän toisistaan etäisiksi. Mukava ja kiltti kirja. Siis kun tarinassa oli mukana muukalaisvihaa ja aikamoisia väkivaltatapauksia, niin kirja oli silti jotenkin pehmeä.
Eikä se välttämättä ole huono asia, mutta jotain särmää jäin ehkä vähäsen vielä kaipaamaan uskottavuuden kannalta.

(214 sivua.)

Ei kommentteja: