tiistai 7. tammikuuta 2020

Swärd, Anne: Vera

Anne Swärd: Vera
ruots. Vera, 2017
Suom. Jaana Nikula
Otava, 2018
Otavan kirjasto nro 266
Luin ~ 7.1.2020



Kuvaus: (kustantajan)

17-vuotias ranskalaistyttö Sandrine pakenee sodan kauhuja Ruotsiin 1945. Raskas salaisuus on sekoittaa hänen järkensä. Sandrine menee naimisiin yläluokkaisen lääkäri Ivan Cederin kanssa, ja korskeat häät vietetään saaristossa hyytävässä talvisäässä. Skandaali on valmis kun kureliiveihin nyöritetty morsian synnyttää hääyönä tyttären.
Kuka on lapsen isä? Vauvan siniset silmät herättävät Sandrinessa kauhua, ja hän kavahtaa tämän koskettamista. Hän elää ylellisessä tukholmalaishuoneistossa nukkevaimona, eikä voi paljastaa taustaansa kenellekään. Mutta Cederin tunnekylmän perheen muillakin jäsenillä on salaisuutensa. Pystyykö Sandrine lopulta voittamaan pelkonsa, kohtaamaan menneisyytensä?



Kommentti:

Vuoden ensimmäinen luettu kirja ja hyvä kirja olikin! Tämä kirja yllätti kyllä montakin kertaa.
Lomasta huolimatta lukemiseen meni aika paljon aikaa, johtuen osittain vuodenvaihteen muista aktiviteeteista, mutta kirjaa myös teki mieli lukea rauhassa.
Vaikka yllättäviä käänteitä tapahtui, ne eivät olleet mitenkään tekemällä tehtyjä, vaan sopivasti luontevan yllättäviä.
Taas kerran saa miettiä sitä, miten ihmisen elämän kulku ja käänteet voivat olla (ja usein ovatkin) todella pienestä kiinni.
Joko yhteiskunnassa tai koko maailmassa tapahtuu jotain, joka laittaa liikkeelle erilaisia, hyvinkin mullistavia tapahtumaketjuja. Tai jokin sattumus, jopa väärinkäsitys ihmisten välillä voi aiheuttaa reaktion, joka vaikuttaa veden renkaiden tavoin lukemattomiin ihmisiin peruuttamattomilla tavoilla.
Mielenkiintoinen kirja, kerrassaan!

(373 sivua.)

2 kommenttia:

Mai Laakso kirjoitti...

Tykkäsin <3

Mai Laakso kirjoitti...

Tykkäsin tosi paljon tästä kirjasta, vaikka kirja sisälsi myös sitä rosoa aika paljon.