sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Griffiths, Elly: Risteyskohdat

Elly Griffiths: Risteyskohdat

The Crossing Places, Iso-Britannia, 2009

Tammi, 2017

Suom. Anna Lönnroth

Luin ~ 3.3.2019



Kuvaus: (kustantajan)

Uusi tunnelmallinen brittidekkarisarja.
Elly Griffithsin huippusuosittu ja odotettu Ruth Galloway -sarja alkaa! Luvassa on oivasti punottuja juonia, kohtaamisia menneisyyden kanssa sekä terävä ja inhimillinen päähenkilö.
Arkeologi Ruth Gallowayn akateeminen elämä järkkyy, kun poliisi ottaa yllättäen yhteyttä: muinaisen paalukehän liepeiltä on löytynyt ihmisen luita. Onko kyseessä kymmenen vuotta aiemmin kadonnut tyttö vai historiallinen löytö? Etsivä Harry Nelson ei suostu luovuttamaan, vaikka jäljet ovat kylmenneet kauan sitten. Kun toinenkin tyttö katoaa, muuttuu Ruthin neuvonantajan rooli vaaralliseksi. Dekkaristi Elly Griffithsin menestyksen salaisuus on itsenäisen ja älykkään Ruthin, sitkeän poliisin ja Norfolkin rikkaan menneisyyden yhdistelmässä."Ensiluokkaiset henkilöt ja kylmäävä tarina pitävät otteessaan viimeiselle sivulle saakka."


Kommentti:

Luen tosi vähän dekkareita nykyään, mutta silloin tällöin on hauska haukata vähän jännitystäkin. Tässä sitä jännitystä oli sopivasti ja juoni oli juoheva ja helppolukuinen. Odotukset oli toki aika korkealla, kun tätä niin hypetettiin, joten olin varautunut ehkä vielä karmivampiinkin loppukäänteisiin. Kantaaako Ruth Gallowayn persoona kovin montaa kirjaa peräkkäin, se jää nhtäväksi, mutta ainakin näitä on nyt liuta suomennettu. Pari kirjaa ainakin on ilmestymässä tänä vuonna. (305 sivua.)

Ei kommentteja: