tiistai 19. maaliskuuta 2019

Griffiths, Elly: Jyrkänteen reunalla

Elly Griffiths: Jyrkänteen reunalla

The House at Sea's End, Iso-Britannia, 2011

Tammi, 2018

Suom. Anna Lönnroth

Luin ~ 18.3.2019



Kuvaus: (kustantajan)
Elly Griffithsin Jyrkänteen reunalla paljastaa salaisuuden toisen maailmansodan ajoilta.
Armoton meri kaivertaa Norfolkin rantoja vuodesta toiseen, ja eräänä päivänä jyrkänteiden alta paljastuu luita. Poliisi kutsuu arkeologi Ruth Gallowayn paikalle, ja pian käy selväksi, että kyseessä ei voi olla onnettomuus. Jäljet johtavat toisen maailmansodan vuosiin, jolloin Britanniassa pelättiin natsi-Saksan maihinnousua. Mitä Norfolkissa tuolloin tapahtui, ja miksi se on haluttu kätkeä ikuisiksi ajoiksi? Ja voiko joku asiaan sekaantuneista olla vielä elossa?
Mysteeri vetää äitiyslomalta palaavaa Ruthia vastustamattomasti puoleensa, vaikka yhteistyö poliisi Harry Nelsonin kanssa ei sujukaan ongelmitta.


Kommentti:

Täytyy tunnustaa, että en oikein itsekään tiedä, mikä näissä Griffithsin dekkareissa vetää. Juoni ei ole kovin omaperäinen, tässä kolmannessa on jo aika lailla toistoakin. Edes päähenkilöiden keskinäinen vetovoima ei mielestäni nouse mitenkään erityiseksi. Oikeastaan tuo perheasetelma suorastaan vähän ärsyttää, samoin kuin se, miten sokea Ryth Galloway tuntuu olevan häntä uhkaaville vaaroille. Onhan se nyt aika epäuskottavaa, että hän ties monennenko kerran joutuu suoranaiseen hengenvaaraan näissä luututkimuksissaan.
Mutta jotenkin vaan oon jäänyt koukkuun ja kai se kolmaskin jo ilmestynyt täytyy lukea tähän perään. Kahta seuraavaakin kun luvataan :).
Ja olihan se nyt ihana tapa viettää vapaapäivää; lukea sujuvatekstinen dekkari kannesta kanteen ja kutoa yhdet villasukat siinä ohessa!
(348 sivua.)

Ei kommentteja: