maanantai 11. maaliskuuta 2019

Griffiths, Elly: Januksen kivi

Elly Griffiths, Januksen kivi - Ruth Galloway-mysteeri osa 2.

The Janus Stone, 2010

Suom. Anna Lönnroth

Tammi, 20117

Luin ~ 11.3.2019



Kuvaus: (kustantajan)

Arkeologi Ruth Galloway joutuu jälleen mukaan rikostutkintaan Elly Griffithsin suositun brittidekkarisarjan toisessa osassa. Norwichilaisen talon purkutyömaalta löytyy lapsen luita kynnyksen alta. Talo on aiemmin ollut katolisen papin johtama lastenkoti, mutta kuinka vanhoja luut ovatkaan? Luita tutkiva Ruth tietää hyvin, että muinaiset roomalaiset muurasivat uhrinsa ovenpieliin ja kynnyksiin lepyttääkseen Janusta, alkujen ja loppujen kaksikasvoista jumalaa. Etsivä Harry Nelson uskoo kuitenkin syyllisen löytyvän nykyhetkestä. Ja Ruthillakin on salaisuus, jota hän ei haluaisi paljastaa.

Kommentti:

Jatkoin näin nopeasti tätä dekkarisarjaa, koska on mukava lukea sarjaa niin, etteivät päähenkilöt välillä unohdu. Ongelmana on, että sarja ei kauheasti kiinnosta muuten kuin päähenkilöidensä osalta. Tekisi mieli kuulla, mitä Ruthille jatkossa tapahtuu, mutta en ole varma, kiinnostaako se niin paljon, että viitsisin lukea tätä sarjaa enempää. Ehkä jatkan kesällä.
Vaikka arkeologiympäristö on mielenkiintoinen, jotenkin noiden vanhojen tarinoiden ja noituuksien ym. mukaan ottaminen ei oikein jaksa kiinnostaa.

(335 sivua.)

Ei kommentteja: