sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Fagerson, Vappu-Tuuli: Special edition

Vappu-Tuuli Fagerson: Special edition - erikoispainos
BoD - Books on Demand, 2018
Luin ~ 21.6.2020



Kuvaus: (kustantajan)

"Olen kaukana nerosta. Se vika usein on vammaisena olemisessa, että ollakseen hyvä jossakin, pitää olla ilmiömäisen hyvä: Forrest Gump juoksee kuin riivattu, Sademies laskee kortit pokeripöydässä ja Stephen Hawking löytää mustat aukot. Normaali tietotaitotaso ei riitä mihinkään."
"Monet myös liittävät pyörätuolien käyttäjät laitosmaailmaan ja pukevat nämä mielikuvissaan ilmeettömiin kaapuihin. Ei ihme, jos paljaan dekolteen vilahtaminen aiheuttaa reaktioita."
Vappu nauttii elämästään ilmaisjakelulehden toimittajana ja elämäntaitoluennoitsijana. Jouduttuaan hyvin ahtaalle eräässä hississä hän laatii bucket listin, jonka toteuttamiseen pomon antama tilaisuus debytoida lehden kolumnistina luo ainakin hyvää nostetta. Eikä pidä unohtaa ystävien seuraa! Nettideittailukin alkaa olla menneen talven historiaa, kun luottoystävä Sami hautoo ajatuksia muustakin kuin pelkästä ystävyydestä. Tai siltä se ainakin näyttää...
Matkan varrella törmätään kirjavaan joukkoon muita ihmisiä sekä yhteen eksoottiseen sirkkaan. Vapun nelipyöräinen elinkumppani, pyörätuoli, on menossa pelkkä sivuseikka.



Kommentti:

Jess! Tällaisia kirjoja tykkään lukea. Chic litiä parhaimmillaan. Kevyttä jutustelua, nasevaa kielenkäyttöä, tilannehuumoria, mutta silti synkkiäkin sävyjä ja todella tärkeitä pointteja mietittäviksi. Monia vammaisuuteen liittyviä asioita tuli esille erilaisten käytännön tilanteiden kautta, joten kirja välttää luennoimisen. Mutta asioita ei silti voi olla huomaamatta. Tämä kirja pitäisi kaikkien lukea!
JOs muistan, niin pyydän tilaamaan tämän kirjan meidänkin kirjastoomme, itse varasin tämä seutuvarauksena Tampereelta. Mutta kirja saisi kyllä kuulua joka kirjaston hyllyyn.

(254 sivua.)
(tarkista, onko esikoiskirja)

Ei kommentteja: