perjantai 23. syyskuuta 2022

Lefteri, Christy: Laululinnut

Christy Lefteri: Laululinnut
Songbirds, 2021
Suom. Leena Ojalatva
Kustantamo S6S, 2022
Luin ~ 23.8.2022Kuvaus:
Nisha on matkustanut merten halki Sri Lankalta Kyprokselle voidakseen tarjota tyttärelleen tulevaisuuden. Päivästä toiseen hän hoivaa Petran tytärtä; iltaisin hän hoivaa omaa lastaan puhelimen hehkuvan näytön välityksellä.
Giannis saa elantonsa pyydystämällä Afrikasta Eurooppaan matkaavia, suojeltuja pikkulintuja ja myymällä niitä mustassa pörssissä. Hän haaveilee toisenlaisesta elämästä ja avioliitosta Nishan kanssa.
Eräänä päivänä Nisha lähtee ulos ja katoaa. Kukaan ei välitä ulkomaalaisen kotiapulaisen katoamisesta, paitsi Petra ja Giannis, jotka ryhtyvät etsimään Nishaa. He tapaavat naapuruston muita kotiapulaisia, Nishan ystäviä, ja joutuvat kasvokkain siirtolaisuuden synkemmän todellisuuden kanssa. Se, mitä he löytävät, muuttaa heidät ikiajoiksi.


Kommentti:

Tämä haikeankaunis tarina kertoo jotain todella tärkeää. Hienolla tavalla kirjailija tarttuu valtavaan, maailmanlaajuiseen epäkohtaan ja vääryyteen yksittäisten ihmisten tarinan avulla. On aina todella upeaa, kun fiktiivinen tarina avaa silmiä asioille, joita ympärillä tapahtuu, mutta jotka jäävät usein varjoon, monestakin syystä. Tämä tarina antaa äänen äänettömille.
Lue tämä!

(378 sivua.)

Ei kommentteja: