torstai 5. toukokuuta 2022

Skeslien Charles, Janet: Kirjasto Pariisin sydämessä

Janet Skeslien Charles: Kirjasto Pariisin sydämessä
The Paris Library, 2021
Suom. Katariina Kallio
Bazar Kustannus Oy / WSOY, 2022
Luin ~ 5.5.2022Kuvaus:
Janet Skeslien Charlesin Kirjasto Pariisin sydämessä on tositapahtumien inspiroima herkkä lukuromaani Pariisin amerikkalaisesta kirjastosta ja sen urheista työntekijöistä toisen maailmansodan aikana.
Pariisi vuonna 1939. Nuorella ja kunnianhimoisella Odile Souchet'lla on kaikki paikoillaan elämässä ja unelmatyö Pariisin kuuluisassa amerikkalaisessa kirjastossa. Kun natsiarmeija marssii kaupunkiin, Odile on vaarassa menettää kaiken hänelle rakkaan, mukaan lukien korvaamattoman kirjaston. Yhdessä kollegojensa kanssa Odile liittyy vastarintaliikkeeseen aseenaan kaikista tehokkain: kirjat. Kun sota vihdoin päättyy, joutuu Odile vapauden sijaan kokemaan kohtalokkaan petoksen katkeran piston.
Montana, Yhdysvallat vuonna 1983. Lily on yksinäinen teini-ikäinen etsimässä seikkailua montanalaisessa pikkukylässä. Hänen uteliaisuutensa herättää yksinäinen, iäkäs naapuri, Madame Odile Gustafson. Kun Lily saa tietää naapurinsa menneisyydestä, hän huomaa heidän jakavan saman rakkauden kieleen, saman kaipuun ja petoksen aiheuttaman tuskan.
Janet Skeslien Charlesin Kirjasto Pariisin sydämessä on voimakas tarina tekojemme seurauksista ja niistä ihmisistä, jotka tekevät meistä meidät - perheestä, ystävistä, kirjailijoista.


Kommentti:
Kirja oli toisaalta kevyehkö, mutta sisälsi kuitenkin runsaasti viisaita ajatuksia ja elämänohjeita.
Joitakin tekisi mieli poimia tähänkin, joten palaan ehkä asiaan vielä myöhemmin.
(475 sivua.)

Ei kommentteja: