tiistai 13. huhtikuuta 2021

Gladwell, Jenny: Sydämeni lahja

 Jenny Gladwell: Sydämeni lahja

A Gift in December, 2019

Otava, 2020

Suom. Aura Nurmi

Luin ~ 11.4.2021




Kuvaus:

Palaa luokseni vielä joskus. Palaa luokseni. Edes vielä kerran. Lumoava, lämmin ja ihanan romanttinen lukukokemus on täydellistä luettavaa Jojo Moyesin faneille.
Sydänsuruinen toimittaja Jane lähetetään Norjaan raportoimaan Lontoon asukkaille lahjoitettavasta joulukuusesta. Ylellinen retki odottaa, ja matkaseuraa pitää hurmaava seikkailija Philip Donnelly. Ehkä tämä on juuri sitä, mitä Jane tarvitsee.
Mutta syvällä talvisen metsän sydämessä Jane löytää jotain pysäyttävää: piilotetun nipun sodanaikaisia rakkauskirjeitä. Viimeinen kirje päättyy kiihkeään pyyntöön, joka ei koskaan saanut vastausta. Vain Jane voi viedä tarinan päätökseen - ja löytää samalla myös oman onnellisen loppunsa.

Kommentti:

Kevyt. Vähän liiankin kevyt aluksi. Meinasin jättää keskenkin, kun somejulkkisten kuvaräpsytysten, henkilöiden asukokonaisuuksien ja hienojen hotellien ylellisyyksien kuvaaminen meinasi alkaa  ärsyttää liikaa. 

Katsoimme talvella Atlantic Crossing-sarjan, jossa kuvattiin Norjan kuningasperheen ja etenkin kruununprinsessa Märthan elämää toisen maailmansodan aikana. Tässä kirjassa oli viittauksia kuninkaan liikkeisiin samoina aikoina, joten se herätti kuitenkin kiinnostuksen. Tarina ei kovinkaan paljon lopulta kosketellut kuningasperheen liikkeitä, joten se siitä. Tarinan mielenkiintoinen yllätysmomentti taas paljastettiin kovin myöhäisessä vaiheessa, joten kirjan keveys jäi kyllä päällimmäiseksi fiilikseksi, vaikka muutakin tässä vähän yritettiin varma tuoda esille. Ei tämä mielestäni yllä Jojo Moyesin kerronnan tasalle, mutta makuasioitahan nämä ovat :).

Saattoi sekin vaikuttaa, että odottelin pieneen operaatioon pääsyä, eivätkä ajatukset olleet enää muutenkaan niin skarppina.

(302 sivua.)

Ei kommentteja: