tiistai 4. elokuuta 2020

Lähteenmäki, Laura: Ikkunat yöhön

Laura Lähteenmäki: Ikkunat yöhön 

WSOY, 2014
Luin ~ 4.8.2020



Kuvaus:

Ihmissuhdedraama ja jännityskertomus kolmen sukupolven salaisuudesta

Niityn metsätilan nuori emäntä Elsi syyllistyy 1950-luvulla heitteillejättöön, jolla on kauaskantoiset seuraukset. Olisivatko tyttäret Arja ja Asta toisenlaisia ihmisiä, jos äiti olisi elänyt heidän kanssaan?

Vuosikymmeniä myöhemmin Asta hallinnoi vanhaa sukutilaa. Kun ainoa poika Roope tuo tyttöystävänsä Teresan näytille, Astan harmaa arki saa verenkarvaita sävyjä. Myös Roopen Riikka-serkulla on syynsä vihata vaikeaan rooliin joutunutta Teresaa. Hirviötä vastaan kamppaillessa kun on vaara muuttua sellaiseksi itse.

Kommentti:

En odottanut kirjasta näin jännittävää, joten yllätyin positiivisesti. Sain tavallaan enemmän kuin oletin saavani. Välillä meinasi henkilöt mennä sekaisin, vaikka vaihtuvat kertojat olikin hyvin ja nimeltä merkitty. Lähinnä heidän keskinäiset suhteensa meinasivat mennä sekaisin, mutta piirtämäni pienen sukupuun avulla pysyin paremmin kartalla. 
Kaikenlaisia asioita sitä onkin piiloteltu ja salattu, ainakin jätetty puhumatta ja käsittelemättä. Ja sehän tietenkin siirtyy seuraaville sukupolville terapoitavaksi.
Nykyään asioita käsitellään ja niistä avaudutaan ehkä joskus liiaksikin asti, mutta ei se vaikeneminenkaan ole hyvä ollut.
(269 sivua.)

1 kommentti:

Mai Laakso kirjoitti...

Tykkään Lähteenmäen kirjoista. Tämäkin oli tosi kiinnostava tarina.