perjantai 7. kesäkuuta 2019

Bradley, Alan: Piiraan maku makea

Alan Bradley: Piiraan maku makea
The Sweetness at the Bottom of the Pie, 2009
Suom. Maija Paavilainen
Bazar Kustannus Oy, 2014
Luin ~ 7.6.2019



Kuvaus: (takakansi)

Eletään vuotta 1950. Flavia de Luce asuu leski-isänsä ja kahden isosiskonsa kanssa suvun rapistuvassa kartanossa Buckshawissa Englannin maaseudulla. Flavia rakastaa kemiaa ja salakähmäisten arvoitusten ratkomista. Siskojaan hän vihaa.
Eräänä päivänä kartanolta löytyy kuollut lintu, jonka nokkaan on tökätty ikivanha postimerkki. Kun Flavia sitten kohtaa kurkkupenkissä kuolleen miehen, on selvää että linnunraato oli mitä huonoin enne. Poliisin saapuessa Buckshawiin Flavia päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ratkaista arvoituksen omin neuvoin. Kenen kanssa isä riiteli työhuoneessaan myöhään illalla? Kuka tai mikä on Ulsterin kostaja? Ja kuka kumma söi palasen rouva Mulletin vaniljapiiraasta?


Kommentti:

Kokeilin, josko tästä dekkarisarjasta saisi uuden seurattavan, kun se arkeologisarja alkoi vähän toistaa itseään. Kyllä tässä aineksia on, vaikka kieltämättä päähenkilön ikä keikkuu vähän uskottavuuden rajamailla. Voisiko oikeasti (etenkin 1950-luvulla, vaikka pikkuvanhoja silloin joskus oltiinkin) 11-vuotias tyttö selvitellä tällaisia juttuja ja tietää kemiasta ja esim. kirjallisuudesta näin paljon.
No, ei se kauheasti häirinnyt lukemista, ja seuraavassa osassa henkilöt on jo esitelty, joten kyllä tästä ihan mukava luettava dekkarisarja saattaa tulla.

(388 sivua.)

Ei kommentteja: