tiistai 26. helmikuuta 2019

Kinsella, Sophie: Yllätä minut

Sophie Kinsella: Yllätä minut

Surprise Me, 2018

WSOY, 2018

Suom. Kaisa Kattelus

Luin ~ 26.2.2019



Kuvaus: (kustantajan)

Kun enimmin – ja kipeimmin – yllättää se kaikkein tutuin.
Sylvie ja Dan yrittävät pitää vakaan ja onnellisen avioliittonsa tuoreena, mutta saavat huomata, etteivät he sittenkään tiedä toisistaan kaikkea.
Avioarki sujuu saumattomasti: on kaunis koti, ihanat lapset ja hyvät työpaikat, ja puoliso on tuttu ja turvallinen. Mutta kun lääkäri ennustaa Sylvielle ja Danille vielä ainakin 68 yhteistä elinvuotta, iskee hätäännys: miten ihmeessä liiton saisi pidettyä kiinnostavana seitsemän vuosikymmenen ajan? Pariskunta päättää taistella tylsyyttä vastaan järjestämällä toisilleen jännittäviä yllätyksiä, mutta esiin sukeltaakin menneisyyden salaisuuksia, jotka järkyttävät heidän suhteensa perustaa.


Kommentti:
Ei voi lakata kummastelemasta, miten joku teksti vie mennessään ja joku toinen voi taas olla älyttömän hidasta luettavaa. Tämä oli nyt sitä nopeaa ja ahmittavaa. :) Toki myös hitaasti lukeminen on joskus hyvä asia, kun tekstiä tekee mieli pureskella ja maistella ja sisäistää jne.
Mutta välipalaksi sopi tähän saumaan nyt täydellisesti tällainen Kinsella-iloitteleu. Kevyttähän tämä oli, mutta se tuntui kyllä nyt varsin hyvältä.
(378 sivua.)

Ei kommentteja: