lauantai 23. joulukuuta 2023

Pehkonen, Kirsi: Lahja - 24 joulutarinaa aikuisille

Kirsi Pehkonen: Lahja - 24 joulutarinaa aikuisille
Valmiixi, 2015
Luin ~ 23.12.2023



Kuvaus:

Lahja – 24 joulutarinaa aikuisille sisältää eriskummallisia, tavalla tai toisella jouluisia kertomuksia.
Tarinat vievät lukijan yllättäviin paikkoihin: kosmetologin vastaanotolle, supermarketin parkkipaikalle, autioon opettajainhuoneeseen, öiseen navettaan, lumiseen siirtolapuutarhaan… Liftaaminen tuntemattoman kyytiin johtaa oudolle reitille, valmiiksi kaadettu joulukuusi katoaa merkilliselle matkalle, pikkujoulumekko muuttaa kantajaansa enemmän kuin saattaisi odottaa.
Kummalliset kierteet, odottamattomat käänteet ja lempeästi hymyilevä huumori maustavat jouluisia aikuisten tarinoita.
Vähän vinksahtaneita juttuja? Kyllä. Joskus jouluna tarvitaan kaasunaamaria, toisinaan auraustraktori riittää.


Kommentti:

Tämäpä oli mukava joulukalenteri. Sopivan yllättäviä käänteitä ja hyvää joulumieltä tuovia talvisia tarinoita.
Yllättävän hankalaa oli pysyä päiväjärjestyksessä, lukuika on ollut joulukuussa todella kortilla. Siksi toisaalta tällainen kirja puolustaa paikkansa, tulipa edes jotain luettua (lähes) päivittäin.
Toinen kalenterikirja säästyi ensi vuodelle.

(166 sivua.)

P.S. Oikein rauhaisaa joulua (molemmille) blogin lukijoille ja kiitos kommenteista kuluneenkin vuoden aikana! Roppakaupalla lukuiloa!

Pahoittelut laiskasta vastailusta kommentteihin, tämä on niin selkeästi oma lukupäiväkirjani, etten aina muista vastailla, vaikka ilolla jokaisen kommentin luenkin. :)

2 kommenttia:

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Olen useampana joulukuuna lukenut joulukalenterikirjaa. Tänä vuonna jätin väliin kun huomasin, että lukeminen meinasi mennä näiden joulukalenterikirjojen kanssa suorittamiseksi kun lukuaikaa tosiaan joulun alla ei aina ole... Nyt olen lukenut mitä haluan ja minkä verran haluan.

Hyvää joulua 🙂

Helmis ite kirjoitti...

Itse jätin tänä vuonna kaikki kalenterineulomiset väliin, vaikka ne ovat tosi kivoja. Arvelin, että sille ei nyt ole riittävästi aikaa, jolloin tosiaan hauska ajatus menee suorittamiseksi.

Hyvää loppuvuotta ja uutta vuotta sinulle!