torstai 28. joulukuuta 2023

Kinsella, Sophie: Kuokkavieraana kotona

Sophie Kinsella: Kuokkavieraana kotona
The Party Crasher, 2021
Suom. Susanna Hirvikorpi
WSOY, 2022
Luin ~ 28.12.2023



Kuvaus:

Perhe on paras – kun et itse ole paikalla.
Kepeällä kohelluksella lukijoitaan naurattava Kinsella iskee jälleen!
Effien perhe on hajonnut ja isän uusi hohdokas naisystävä Krista aivan sietämätön. Mutta mikä hirveintä, rakas lapsuudenkoti on myyty! Krista järjestää talon hyvästelyjuhlat, ja silloin Effie pujahtaa sisään kuokkavieraana noutaakseen sieltä lapsuudenaarteensa. Kun hän piileksii pöytien alla ja vakoilee kattoluukusta, ilmoille putkahtelee yllättäviä totuuksia. Äkkiä hän näkee perheensä aivan uusin silmin. Saako edes paikalle siunaantunut entinen rakastettu Effietä esiin piilostaan? Pitääkö menneisyys siivota pois tieltä jotta tulevaisuus voi alkaa?


Kommentti:

Kohelteleva, sydämellinen, kevyt tarina. Mutta, kuten olen taas viime aikoina havainnut, kevyessäkin kirjallisuudessa totisesti on eroja. Onneksi on näitä taattuja kirjoittajia ja hyviä suomentajia! Hyvä kirjoittaja voi kevyenkin tarinan lomaan piilottaa monenlaisia oivalluksia löydettäväksi, joista ainakin tämä lukija kiittää.
Lähinnä tässä pitäisi opetella lopettamaan ajoissa surkeasti kirjoitetut ja/tai suomennetut kirjat, jotta aikaa jäisi tärkeämmille asioille. Kuten oikeasti ihanille tarinoille. <3

(333 sivua.)

Ei kommentteja: