lauantai 6. elokuuta 2022

Eilittä, Anna-Maria: Tämäkin hämärä katoaa

Anna-Maria Eilittä: Tämäkin hämärä katoaa
Atena Kustannus /Otava, 2022
Luin ~ 6.8.2022



Kuvaus:

Tunnelmallinen lukuromaani väistämättömistä muutoksista ja pimeän voittavasta valosta.
Vuokko ja Eino saapuvat Lapista lastenvahdeiksi, kun tytär lähtee parisuhdelomalle. Tytär ja mies lentävät kuitenkin eri kohteisiin, ja isovanhemmat ihmettelevät arkea hienossa helsinkiläiskodissa. Loman jälkeen todellisuus yllättää jokaisen, ja eniten sattuu rakkaan sairastuminen.
Eilittä tarkastelee haikean humoristisesti sukupolvien välistä kuilua, salattua rakkautta sekä elämänlangan ohuutta. Vaikka keski-ikäisillä on vaurautta ja vuosia turvanaan, saattaa hämärtyvästä illasta nauttia eniten hän, joka muistaa, miten valo loistaa.


Kommentti:
Tässä kirjassa kirjailija onnistui jotenkin ihanan eleettömästi, kolmen henkilön lyhyinä, kuin tuokiokuvina kertomaan isoja ja merkityksellisiä asioita. Aivan ihana kirja, jonka tunnelma vakavista aiheista ja terävänäköisistä huomioista huolimatta oli hyvin lämmin, melkeinpä hellä.

(256 sivua.)

1 kommentti:

Sartsa kirjoitti...

Olen äänikirjasovelluksen myötä kuunnellut ja lukenut niin paljon samantyyppisiä kirjoja, että vaihtelu tekisi hyvää. Sitten kun etsin jotain uutta, niin mitään ei tule mieleen. Tämä ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta, jos löydän sellaisen.