maanantai 11. heinäkuuta 2022

Jewell, Lisa: Sitten hän oli poissa

Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa
Then She Was Gone, 2017
Suom. Karoliina Timonen
WSOY, 2019
Luin ~ 11.7.2022



Kuvaus:

Kadonnut tyttö. Haudattu salaisuus.
Mitä Ellielle tapahtui? Koskettava, uhan tunnulla pelaava psykologinen jännitysromaani äidistä, jota tyttären katoaminen ei jätä rauhaan.
Harva trilleri koskettaa ja tekee tunteisiin käyvän muistijäljen, mutta siinä Sitten hän oli poissa onnistuu. 15-vuotias Ellie Mack oli kolmesta lapsesta nuorin, äitinsä lemmikki. Hän odotti kesälomaa, suunnitteli tulevaa. Ja sitten yhtäkkiä, hän oli poissa. Hänen äitinsä Laurel jää elämään menneisyydessä. Kun hän yllättäen tapaa hurmaavan miehen ja alkaa seurustella, kukaan ei ole hämmästyneempi kuin hän itse. Pian Laurel tutustuu myös Floydin lapsiin. Yksi heistä on Poppy, joka näyttää aivan Ellieltä. Poppyn näkeminen repii auki kaikki vanhat haavat. Mitä Ellielle oikein tapahtui?


Kommentti:
Psykologinen trilleri, jolta odotin aiheen perusteella vielä kauheampiakin kammottavuuksia. Tässä oli hyvä psykologinen juoni ja toki kammottava aihe, mutta ainakin itse arvasin sen verran tapahtumia matkan varrella, että ihan hiuksia nostattavaan jännitykseen ei tässä menty. Ja hyvä niin! Tykkään jännityksestä, kunhan sitä on sopivasti.
(407 sivua.)

Ei kommentteja: