maanantai 10. tammikuuta 2022

Wells, Benedict: Yksinäisyyden jälkeen

Benedict Wells: Yksinäisyyden jälkeen
saks. Vom Ende der Einsamkeit, 2016
Suom. Raimo Salminen
Aula & Co, 2021
Luin ~ 9.1.2022Kuvaus:

Yksinäisyyden jälkeen kuvaa ihmisyyden pohjimmaista yksinäisyyttä ainutlaatuisella herkkyydellä. Romaani paljastaa, kuinka hauras kahden ihmisen välinen yhteys on ja kuinka se siitä huolimatta on kaikki, mitä meillä on.
Jules Moreaun lapsuus päättyy hänen vanhempiensa äkilliseen kuolemaan. Hänet lähetetään sisarustensa Martyn ja Lizin kanssa sisäoppilaitokseen. Eloisa ja peloton Jules kääntyy sisäänpäin ja elää mieluummin muistoissaan. Sitten hän tapaa Alvan, joka tahollaan kamppailee oman surunsa kanssa.
Aikuistuttuaan Jules ajelehtii etsien omaa paikkaansa. Jaetusta tuskastaan huolimatta sisarukset saavuttavat yhteyden toisiinsa vain satunnaisesti, ja myös välit Alvaan ovat katkenneet. Yksinäisyyden päättymisen tielle ilmestyy ylitsepääsemätön este toisensa perään. Onko onni silti mahdollista saavuttaa?

Benedict Wells on sveitsiläis-saksalainen kirjailija, jota pidetään nuoren polven kirjallisena lupauksena. Yksinäisyyden jälkeen on ensimmäinen Wellsiltä suomennettu romaani. Teos voitti ilmestyessään Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon.


Kommentti:

Viime aikoina minulta on jäänyt kesken montakin suursuosion saavuttanutta kirjaa, mutta onneksi minulla oli aikaa lukea tämä.
Uuden työn alkaminen vuodenvaihteessa on vienyt mehut jokseenkin täydellisesti, mutta tämä kyllä kosketti. Kirja on jotenkin hyvin ajaton, sen teemat ovat suorastaan klassisia, ja sittenkin näkökulmissa on jotain tuoreuttakin. Enpä edes osaa oikein kuvailla, miksi juuri tämä kirja vetosi, mutta kyllä suosittelen lämpimästi lukemaan.
Hieno vuoden ensimmäinen kirja!
(321 sivua.)

Ei kommentteja: