tiistai 8. joulukuuta 2020

Siliämaa, Mari: Kaikki sade alkaa ylhäältä

 Mari Siliämaa: Kaikki sade alkaa ylhäältä

Kustantamo Toiset tarinat, 2019

Luin ~ 8.12.2020



Kuvaus:

Rakkaus yllättää, mutta ei aina kovin mukavalla tavalla. Pappina työskentelevä Ulriikka on kenties ammattiinsa nähden hieman epäsovinnainen, mutta sitäkin erikoisempi on hänen suhteensa Johannekseen. Kaikki sade alkaa ylhäältä kertoo rakkaudennälästä, ihmissuhteiden mutkikkuudesta ja siitä, kannattaako alttarille pääsyä odottaa vai pelätä. 

Kommentti:

Lukukokemukseen vaikuttaa niin moni asia. Miten pitkissä pätkissä luen, millaisessa mielentilassa, kiireessä tai stressaantuneena, vaiko lomatunnelmissa tai matkoilla. Myös edellinen kirja ja jopa edelliset luetut kirjat vaikuttavat joskus yllättävänkin paljon.

Tällä kertaa viimeisimpänä lukukokemuksena oli Kiljukotka, joten 1700-luvun isonvihan ajoista hyppäys nykypäivän kevyesti kerrottuihin rakkaussotkuihin oli kyllä aika raju. Toki rakkaudessa pettyminen ei ole kovinkaan kevyttä, ja tässäkin käsiteltiin myös tummia sävyjä, mutta kirjan tyylihän on varsin kevyt.

Tykkäsin silti kirjasta lopulta, sillä teksti oli enimmäkseen raikasta ja virkistävää.

Sattumalta tuli taas luettua kirkko- tai ainakin seurakunta-aiheinen kirja. :)

(164 sivua.)


PS.

Ja mikä ihana yllätys!

Voitin Sartsan blogiarvonnassa ja eilen illalla löytyi postilaatikosta aivan ihana paketti!

Meinasin jättää sen avattavaksi vasta jouluna, mutta en sitten malttanutkaan. Kissa-aiheinen paketti sisälsi vaikka mitä kivaa: kissapussukan, kissa-tiskirätin, namia ja jalkakylvynkin vielä. Taidan säästä hemmotteluhoidon joulunpyhille, ja nauttia siitä oikein pitkään ja hartaasti. 

Kiitos Sartsa!!! - ja Merri :) !

1 kommentti:

Sartsa kirjoitti...

Sinulle olis pitänyt lähettää kissakirja, mutta kun sisältö oli jo etukäteen määritelty ;)