torstai 23. helmikuuta 2023

French, Nicci: Lauantain sielumessu

Nicci French: Lauantain sielumessu
Saturday Requiem, 2016
Suom. Raimo Salokangas
Blue Moon (Docendo / WSOY)
Viikonpäivä-sarjan 6. osa, Frieda Klein-sarja
Luin ~ 22.2.2023



Kuvaus:

Nuori nainen pidätettiin perheensä murhasta, poliisi piti tapausta selvitettynä ja nainen suljettiin vankimielisairaalaan.
Kolmetoista vuotta myöhemmin psykoterapeutti Frieda Klein saa pyynnön arvioida naisen tilaa. Nainen on huonossa jamassa ja porautuessaan syvemmälle tapaukseen hän toteaa, että asiat eivät ole niin kuin on väitetty.
Seuraa lisää rikoksia, ja jälleen Frieda on vastoin tahtoaan sekaantumassa tutkintaan.


Kommentti:

Aloin lukea tätä dekkarisarjaa (muistaakseni), kun vasta ensimmäinen osa oli julkaistu suomeksi, joten olen joutunut jo useasti odottamaan seuraavan osan suomentamista. Tällä kertaa kyllä odotuksesta tulee todella piinaava, sen verran pahaan kohtaan tässä kirjassa jäätiin.
Ennenkin olen hieman hämmästellyt sitä, miten varomattomasti Frieda Klein liikkuu kyselemässä kauheista murhista, mutta toki pitää muistaa, että kyseessä on fiktio. :)
Jännite säilyy kyllä yllättävän hyvin, vaikka ajattelin, että varjossa lymyilevä Dean Reeve ei näin pitkään voisi olla uskottava, mutta onpas vaan!
Ero rikollisten ja kunnon kansalaisten välillä tuntuu olevan todella häilyvä.
Tällä kertaa oikeastaan toivoisin, että tämän kirjan tapausta selviteltäisiin ainakin vähän vielä seuraavassakin osassa, sen verran hämmentäviä asioita ilmeni. Ja tietysti Hannahin kohtalo jäi kaivelemaan.
Kysymys kuuluu: voiko Frieda Klein oikeasti selvitä hengissä koko sarjan ajan?
(351 sivua.)

Ei kommentteja: