maanantai 3. toukokuuta 2021

French, Nicci: Tiistai taakse jäänyt

Nicci French: Tiistai taakse jäänyt

Tuesday´s Gone, 2012

Suom. Raimo Salokangas

Blue Moon Kirjat Oy, 2020

Luin ~ 3.5.2021Kuvaus:

Sosiaalityöntekijä törmää pitkälle hajonneeseen ruumiiseen vakavasti häiriintyneen naisen asunnossa. Poliisi kutsuu apuun psykoterapeutti Frieda Kleinin, jotta naisen puheita voitaisiin tulkita. Vähitellen päästään mutkikkaan huijausketjun jäljille. Uhreja ja murhamotiiveja on useita, ja poliisi tarvitsee Friedaa arvioimaan, kuka puhuu totta, kuka valehtelee ja kuka jättää mitäkin kertomatta. Kuka murhasi huijarin ja kuka tämä oli? Sen selvittämiseen tarvitaan sekä poliisityötä että Frieda Kleinin osaamista. Ja vastustajat ovat vaarallisempia kuin kukaan arvaa.
 – Tiistai taakse jäänyt on toinen osa Nicci Frenchin viikonpäiväsarjaa, jonka ensimmäinen osa, Murheellinen maanantai, ilmestyi keväällä 2020.

Kommentti:

Suht tuoreessa muistissa oli vielä ykkösosa. Nyt muistin olla tarkkana heti alusta lähtien, enkä mennyt henkilöissä sekaisin, vaikka henkilöitä on paljon ja erilaisia juoniketjuja on oikeastaan useampiakin.

Tarina on hyytävä ja jatkoa seuraa. Tämä sarja koukuttaa alkuun päästyä varsin hyvin. Toki herää kysymys, miten poliisia auttava psykoterapeutti voikin joutua omin päin asioita selvitellessään niin vaarallisiin tilanteisiin....
Mutta siis, suosittelen kyllä tätä sarjaa ainakin näiden kahden ensimmäisen osan perusteella. Kolmas osa on tietenkin jo kirjastossa varauksessa ja neljättä osaa kai suomennetaan parhaillaan.

(399 sivua.)

Ei kommentteja: