lauantai 15. maaliskuuta 2014

Heinonen, Henna Helmi: Miisan kaksoisaxel

Henna Helmi Heinonen: Miisan kaksoisaxel

Tammi, 2014
Luin ~ 14.3.2014


Kuvaus:
"Miisan kaksoisaxel on jokaisen taitoluistelijan toivekirja, mutta se avaa myös meille faneille uusia näkökulmia vaativan ja ihanan lajin sisälle. Suosittelen lämpimästi!" Leena Lehtolainen

Elämä on pelkkää luistelua! Seitsemäsluokkalainen Miisa on harrastanut luistelua pienestä pitäen. Uuden Miisa-kirjasarjan päähenkilö joutuu lujille niin jäähallilla kuin sen ulkopuolellakin.
Miisalta sujuvat jo muut kaksoishypyt, mutta vaikein, kaksoisaxel, ei ota onnistuakseen. Hyppy pitäisi oppia, jotta voisi edes haaveilla Suomen mestaruudesta. Miisasta tuntuu siltä, että kaikki muut ovat parempia ja samoin tuntuu ajattelevan valmentaja. Edes paras ystävä ei tunnu ymmärtävän Miisaa, vanhemmista puhumattakaan.
Yläkoulussa vastaan ovat tulleet uudet haasteet, kuten Anton-niminen poika, joka on oudon kiinnostunut Miisasta ja hänen harrastuksestaan. Miisa huomaa hämmentyneenä pohtivansa olisiko parempi lopettaa taitoluistelu kokonaan.
Henna Helmi Heinonen (s. 1982) on 31-vuotias Seinäjoella asuva neljän lapsen äiti ja psykologi. Hänen aikuisille suunnattu esikoisromaaninsa Veljen vaimo ilmestyi 2011. Perheen arkea värittää taitoluistelu, sillä tyttäret harrastavat lajia ja heidän yksivuotias pikkuveljensäkin tunnetaan jo hallilla Plushenkona suuren venäläisen taitoluistelijan mukaan
.
Hyvä kirja, koska vaikka se olikin taitoluistelumaailmaan sijoitettu, samoja miettimisenaiheita toki liittyy moniin muihinkin (nyky)lasten ja -nuorten harrastuksiin.

Ei kommentteja: