torstai 23. syyskuuta 2021

Kostet, Jenna: Margaretan synti

Jenna Kostet: Margaretan synti
Aula & Co, 2021
Luin ~ 23.9.2021


Kuvaus:

”Minä osaan keittää myös lemmenjuomia, mutta miksi uhrata yrttejä sellaiseen mieheen, joka ei ole koskaan tiennyt, mitä rakkaus tarkoittaa.” Noita. Huora. Murhaaja. Nuori Margareta on tuomittu kuolemaan miehensä murhasta ja odottaa Turun raatihuoneen kalseassa tyrmässä tuomionsa täytäntöönpanoa. Kukaan ei ole epäillyn puolella. Juoruilevien kaupunkilaisten mielissä Margareta on kohtalonsa ansainnut. Kaupunginpalvelija Jakob huolehtii vangitusta naisesta. Teloituksen lähestyessä Margareta kertoo Jakobille tarinaansa, ja lopulta Jakob ei voi olla pohtimatta, onko Margareta todella syyllinen, ja jos on, niin mihin? Odotusten, ennakkoluulojen ja perinteiden kahlitsemassa yhteisössä yhdellä jos toisella on salaisuuksia - mutta toisten salaisuudet ovat kuolettavampia kuin toisten. Margaretan synti maalaa lukijan mieleen elävän kuvan 1600-luvun Turusta, sen miljööstä ja asukkaista, saa sen mutaiset kadut lipsumaan saappaan alla ja torin runsaat tuoksut tunkeutumaan tajuntaan. Elävimmäksi nousee kuitenkin kuva tuomitusta naisesta, joka maksaa janoamastaan vapaudesta sen kaikkein kovimman hinnan.
Kommentti:
Mielenkiintoinen, mutta kuitenkin hieman kuivakka tarina. Margareta ei oikein herännyt henkiin koko kirjan aikana. Saattoi johtua omista fiiliksistäkin, mutta jotenkin kertomistyyli ei uponnut minuun tällä kertaa.
Kun Margaretan tilanne ja siihen johtaneet tapahtumat kerrottiin jo melko pian, ei kirja oikein tuntunut kovin mielenkiintoiselta ensimmäisten sadan sivun jälkeen.
(283 sivua.)

1 kommentti:

Intsu kirjoitti...

Kiitos,kun olet käynyt sivuillani. Minä myös tykkään lukea onkiva tutustua kirjoihin ja ssda ideoita mitä vois seuraavaksi kirjastoista lainata.