perjantai 5. tammikuuta 2018

Mayle, Peter: Mainio vuosi

Peter Mayle: Mainio vuosi

A Good Year, 2004

suom. Jukka Saarikivi

WSOY, 2005

Luin ~ 4.1.2018
Kuvaus:

Rentoa huumoria ja jännitystä Etelä-Ranskan aurinkoisissa maisemissa
Max Skinnerin tulevaisuudenhaaveet Lontoon bisnesmaailmassa romahtavat, kun hän menettää tärkeimmän asiakkaansa esimiehensä juonittelun tähden. Onneksi Maxin setävainaja on jättänyt hänelle perinnöksi viinitilan Etelä-Ranskassa.
Provencen ihana ilmasto ja herkullinen ruoka lumoavat Maxin. Vielä suuremman vaikutuksen häneen tekevät pesänhoitajana toimiva tyylikäs juristi Nathalie ja bistron häkellyttävä emäntä Fanny. Viinitilaansa Max tuskin muistaakaan kaikessa tohinassa – kunnes ilmenee, että viinin laadussa on ongelmia. Silti tilanhoitaja Roussel on innokkaasti puuhaamassa tarhoja omakseen. Kun paikalle kaiken kukkuraksi tupsahtaa nuori amerikkalaisnainen, jolla on oikeuksia perintöön, Maxilla on täysi työ puolustaa asemiaan. Hän alkaa ystävineen selvittää, mitä hämärää kaiken takana oikein piilee.


Kommentti:

Rentoa ja mukavaa matkalukemista, etenkin kun tapahtumat alkavat Lontoosta. Juuri viimeksi Jojo Moyesin kirjan lukeneena tämä oli ehkä hienoinen pettymys. En ole Peter Moylea muistaaksei aiemmin lukenut. Kirja oli tavallaan kevytversio Moyesista. Siis aika lailla simppelimpi juoni, ja hassua kyllä melko samantyyppisissä tapahtumapaikoissa.

(264 sivua.)

Lisäys 27.1.2018. Kirjailija Peter Mayle kuoli tammikuussa 2018.

Ei kommentteja: