keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Jansson, Anna: Amorin kiehkurat

Anna Jansson: Amorin kiehkurat

Ödesgudinnan på Salong d'Amour, 2014

Suom. Vappu Vähälummukka

Gummerus, 2014

Luin ~ 28.1.2015Kuvaus Salong d’Amour sijaitsee Visbyn keskustassa Gotlannissa. ”Miten voin auttaa?” kampaaja Angelika kysyy tuoliinsa istahtavalta asiakkaaltaan ja tarkoittaa: miten voin auttaa sinua elämässäsi? Hän koettaa saada ihmiset näkemään ympärillään rakkautta, ja moni löytääkin hänen avullaan uuden hiustyylin lisäksi uuden suunnan. Kampaamossa on kaksi tuolia, eikä koskaan ole sattumaa se, kuka viereen istuu – siitä Angelika ja hänen nuori kuriton apulaisensa Ricky pitävät huolen!

Miehensä menettäneen Angelikan omassa elämässä alkaa tapahtua, kun hän tapaa naamiaisissa salaperäisen mestarivarkaaksi pukeutuneen miehen ja rakastuu. Pian joku kaappaa Angelikan talon ja tapahtuu muutakin outoa. Onko Angelika rakastunut väärään mieheen? Entä kuka on merenkävijä Sinbad, jonka kanssa Angelika viestittelee internetissä?

Pirskahteleva huumori ja tarttuminen hetkeen tempaavat lukijan Angelikan seikkailuihin mukaan. Mikään inhimilliseen elämään kuuluva ei ole hänelle vierasta: murtautuminen asuntoon, samppanjan tarjoaminen kuolemansairaalle, teesihtikeskustelut tai yöllinen pyöräajelu uuden kullan kanssa. Lopussa on bonuksena ruokareseptejä!Oma kommentti
No jaa. En ole ennen lukenut Anna Janssonia, joten ihan nollasta lähdettiin. Kirja tempasi kyllä hyvin mukaansa. Välillä meno kyllä yltyi niinkin vauhdikkaaksi, ettei meinannut perässä pysyä. Loppuratkaisu (-ratkaisut) oli kuitenkin oikein hyvä. Kevythän tämä oli.
Kirjan taisi tehdä vähän levottomaksi melkoisen laaja henkilökaarti. Kun pidin välillä taukoa lukemisessa (koska elämä!), olin jo vähän unohtanut, kuka kukakin sivuhenkilöistä oli. Se taas häiritsi hiukan seuraamista, koska tässä nyt oli tätä parien yhteensaattamistarkoitusta mukana. Siis aina ei oikein tiennyt, kenen piti ihastua kehenkin ja miksi : ). Mutta kyllä siis tykkäsin, oli kiva välipala jotenkin hitaasti etenevien ja raskassoutuisten kirjojen väliin.

Ei kommentteja: