torstai 5. helmikuuta 2015

Karon, Jan: Rakkaus asuu pappilassa

Jan Karon: Rakkaus asuu pappilassa

These High, Green Hills, 1996

Suom. Outi M. Kättö

Aika Oy, Kristilliset Kirjat, 2001

Luin ~ 5.2.2015

Jatkoa Pappila-sarjalle, 3- osa.


Kuvaus:
Rakkaus asuu pappilassa on ihastuttavan Pappila-sarjan kolmas osa. Herran kappelin kirkkoherra Tim joutuu pohtimaan rakkauden monia säikeitä tukiessaan Dooley-pojan varttumista kohti aikuisuutta tutustuessaan kovia kokeneeseen Lace Turneriin ja ennen kaikkea rakentaessaan kestävää pohjaa elämänsä rakkaudelle.
Mitfordin hulvattomat asukit touhuavat askareidensa kanssa, päivittelevät naapuriensa tempauksia ja odottavat Toivokodin valmistumista. Jokin kuitenkin heittää varjon muuten niin aurinkoiseen kylään, ja pastori Tim joutuu tahtomattaan puuttumaan sen seurauksiin. Pappila-sarjan kirjat sopivat hyvän kirjan ystäville.- Oma kommentti -
Nyt kun tätä kirjasarjaa ajattelee, huomaan, että tämä olisi varmaan ollut tosi hyvä ääneenluettavaksi (miehen kanssa). Toisaalta nyt kun olen lukenut 3 osaa, niin voisihan tähän hypätä nytkin mukaan, mutta aika paljon olennaista henkilöistä jäisi pois.
Lämminhenkinen. Se on sana, joka tulee mieleen näistä Pappila-kirjoista. Kuivakkaa huumoria, inhimillisyyttä ja kaikesta maalaiskylämäisyydestään huolimatta (tai ehkä juuri siksi?) melkoisen mielenkiintoisia juonenkäänteitä!
Tätä sarjaa tekee mieli lukea harkitun rauhallisesti, ettei vain tarina loppuisi liian pian. :)

1 kommentti:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Tiedätkö palvelun nimeltä "Goodreads"? www.goodreads.com - Sinne voi myös merkitä lukemansa kirjat ja laittaa arvostelun. Goodreads pitää lukua siitä, montako kirjaa olet lukenut ja montako sivua. Blogissa olet tietysti persoonallisempi. Ajattelin vain mainita, jos vaikka et ole kuullut Goodreadsistä.