torstai 22. maaliskuuta 2018

Green, John: Kilpikonnan kuorella

John Green: Kilpikonnan kuorella

Turtles All the Way Down, 2017

Suom. Helene Bützow

WSOY, 2017

Luin ~ 22.3.2018



Kuvaus:
16-vuotias Aza alkaa selvittää kadonneen miljonääri Russell Pickettin mysteeriä vastahakoisesti. Luvattu sadan tuhannen dollarin palkkio ja parhaan ystävän innostus vetävät Azan kuitenkin mukaan tutkimuksiin. Vetovoimaa löytyy myös miljonäärin pojasta Davisista, jonka Aza on joskus kauan sitten tuntenut.

Aza tekee parhaansa. Hän haluaa olla kiltti tytär, uskollinen ystävä, hyvä oppilas, jopa taitava etsivä, samalla kun yrittää elää pakkomielteisten ajatustensa yhä pahenevassa syöksykierteessä. John Greenin viidettä romaania on odotettu kauan, ja nyt se on täällä! Tähtiin kirjoitetun virheen tekijän uutuus on mukaansa imaiseva ja kirkas kertomus pakko-oireista ja sinnikkyydestä, rakkaudesta ja elämänpituisen ystävyyden voimasta.

Kommentti:

Peukkua tälle kirjalle! Tätä voisin ehkä suositella myös nuortenkirjaosastolle.
(264 sivua.)

3 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Hirmunen lukutahti!
Olen miettiny, että käytätkö kirjan kansitekstiä esittelyssä, vai kirjotatko niitä ite? Ei sillä, että se johonkin vaikuttais. Olenpahan vaan miettiny ja nyt kysyn. :)

Helmis itse kirjoitti...

Sartsa: Juu tunnustan, että lainaan joko takakansitekstiä tai kustantajan esittelyä netistä. Laiska minä, joskus aikaisemmin kirjoittelin itse, mutta niitä on vähän hankala kirjoittaa ilman juonipaljastuksia. Toisaalta välillä oon huomannut, että olisin kyllä esitellyt itse kirjan ihan eri tavalla - etenkin kirjan luettuani.

Hyvä kysymys sikäli, että tuossa voisi kyllä vähän skarpata. Nyt oon kuitenkin useammin viitsinyt kirjoittaa jotain omaa kommenttia perään, kun valmis esittelyteksti ei vie niin paljon aikaa.....
Joo, mulla on nyt ollut aika kova lukutahti - ja osa kirjoista kyllä aika nopealukuisia eikä kauhean pitkiäkään. :)

Sartsa kirjoitti...

No siellähän ne takakannessa on esiteltY jo tarkotuksella.
Ja lukeminenhan kannattaa aina!