tiistai 5. syyskuuta 2017

Sahlberg, Asko: Amandan maailmat

Asko Sahlberg: Amandan maailmat

Like Kustannus Oy, 2017Kuvaus:
Hätkähdyttävä tarina moraalista ja lähimmäisenrakkaudesta.

Amanda on viettänyt suojattua ja rauhaisaa elämää pienessä talossa kaupungin laidalla. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun hänen ja nuoren pakolaispojan tiet kohtaavat. Amanda tahtoo auttaa hädässä olevaa lähimmäistä aavistamatta, että hän sen tehdessään asettaa oman elämänsä vaakalaudalle.

Trillerimäisesti etenevä Amandan maailmat vertautuu Asko Sahlbergin ylistettyyn teokseen Irinan kuolemat. Kertomuksen keskiössä ovat sotaa paenneet ihmiset ja vaikeus ymmärtää meitä kaikkia ympäröivää maailmaa. Lukija kohtaa vakavan haasteen: millainen on meidän moraalimme ja mitkä mahdollisuudet meillä on kohdata vieraasta kulttuurista kasvava väkivalta.

Kommentti:
Kirja olikin jotain ihan muuta kuin odotin. Esittelyn perusteella odotin jotakin sentapaista kuin tarina mukavasta mummosta, joka auttaa maahanmuuttajamiestä saamaan töitä ja syntyy ehkä jonkinlainen ystävyys. No, ei ollut sallainen tarina. Luin ~ 4.9.2017

3 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Ompas sinul mielenkiintosii kirjoi luettuna. Mietin, että mistä ne oikein valikoituu luettaviksi?

Helmis itse kirjoitti...

Moi! Nappailen kirjavinkkejä koko ajan vähän sieltä sun täältä. Facebookissa on Kirjallisuuden ystävät -ryhmä, sieltä tulvii koko ajan kaikkea kivaa. Kirjakerhossa oon ollut vuosia, mutta en osta kirjoja itselleni, vaan lainaan kerholehdessä esiteltyjä kirjoja kirjastosta.
Sitten on tuttuja kirjailijoita, joiden vielä lukemattomia kirjoja yritän lukea aina välillä.
Mulla on koko ajan kauheasti kirjoja lainassa ja välillä joudun osan palauttamaankin, kun en vaan ehdi lukea samassa tahdissa. Tykkään silti myös tutustua uusiin kirjailijoihin. Välillä yritän myös lukea jonkun klassikon, nuortenkirjan tai lastenkirjan, ihan vaan vaihtelun vuoksi.
oon muuten aika kaikkiruokainen, mutta dekkareita ja fantasiaa tai scifiä tulee nykyään luettua tositosi vähän. Oon niitä kyllä aikaisemmin lukenut, mutta ne ei enää kiinnosta, ehkä joku dekkari joskus huvin vuoksi..
Kirjoista vois kyllä intoilla pitempäänkin :).

Helmis vielä kirjoitti...

V
Minä täällä vielä: Netissähän hurjan paljon kivoja kirjablogeja, mutta niistä en uskalla nykyään lukea kuin paria. Menee jo pää pyörälle kaikesta kirjatulvasta :D.

Mutta joskus kyllä etsin jonkun blogin ja luen, mitä mieltä joku muu on ollut lukemastani kirjasta.