torstai 19. maaliskuuta 2015

Moyes, Jojo: Kerro minulle jotain hyvää

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

Me Before You, 2012

Suom. Heli Naski

Gummerus, 2015

Luin ~ 19.3.2015kuvaus :
Louisa Clarken elämä englantilaisessa pikkukaupungissa on läpeensä turvallista ja tuttua. Kun hän aloittaa olosuhteiden pakosta ja vailla aiempaa kokemusta onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana, hän joutuu kyseenalaistamaan koko entisen elämänsä.

Willin elämä on onnettomuuden jälkeen ollut harmaata – tai pikemminkin mustaa. Ennen hän eli kuin viimeistä päivää, ja nyt hän istuu katkeroituneena pyörätuolissa. Loulla ja Willillä ei ensin näytä olevan mitään yhteistä: Will haluaisi elää elämäänsä tyystin eri tavalla mutta ei voi, Lou taas voisi puolestaan tehdä mitä vain mutta ei uskalla levittää siipiään. Will on katkera, ylimielinen ja oikukas, mutta Lou ei suostu kohtelemaan häntä silkkihansikkain, vaan ottaa tehtäväkseen palauttaa värit ja ilon Willin maailmaan. Kun he vihdoin todella näkevät toisensa ja ymmärtävät mitä eläminen oikeastaan on, on aika tehdä suuria valintoja.

Kerro minulle jotain hyvää on tässä päivässä tiukasti kiinni oleva, unohtumaton romaani. Sydäntäsärkevä ja epätavallinen rakkaustarina uppoaa suoraan lukijan sydämeen, taidolla, tunteella ja aitoudellaan. Sitä lukiessa ei säästy naurulta ja kyyneleiltä.


Mielipide. Kiva kirja, hyvin kerrottu, piti otteessaan. Tunnistin tässä toki välillä aika kevyttä kerrontaa ( vrt. kirjailijan tausta), mutta enimmäkseen kirja vaikutti ihan hyvältä.

Mutta. Petyin loppuratkaisuun. Se jotenkin ei tuntunut hyvältä. Tuntuu siltä, että mentiin helpoimman kautta ns. dramaattiseen loppuun. Jotenkin tuo loppuratkaisu vesitti koko tarinan, joka muuten oli hyvin kaunis - vaikkei nyt suorastaan ainutlaatuinen. Sääli, että näin kävi. :(

Ei kommentteja: