torstai 14. elokuuta 2014

Heinonen, Henna Helmi: Veljen vaimo

Henna Helmi Heinonen: Veljen vaimo

Arktinen Banaani, Bookwell, 2011

Luin ~ 13.8.2014Kuvaus:

Veljen vaimo kertoo kolmekymppisistä Heidistä ja Marjasta sekä eläkepäivien tyhjentämästä Tuulikista. Naisten tiet risteävät Tuulikin talossa, johon poikien tuomat tyttäret luovat jälleen elämää.
Marja herää vieraan rintamamiestalon yläkerrassa tuoreen aviomiehensä vieressä. Hän haluaisi paeta, mutta ei lopulta lähde minnekään. Marjan ilmestyminen taloon aloittaa tapahtumaketjun, jossa kaikki muutkin joutuvat tarkastelemaan roolejaan, pohtimaan tunteitaan ja haaveitaan.Vähitellen Marja tutustuu talossa hyöriviin ihmisiin - samalla myös itseensä. Marja on aina mennyt muiden mukana ja tehnyt asioita muita varten. Tässä talossa, näiden ihmisten seurassa Marja saa rohkeutta elää omaa elämäänsä.

Veljen vaimo on sukutarina, rakkaustarina ja ennen kaikkea selviämistarina. Se on myös kertomus aikuiseksi kasvamisesta silloin kun jo ollaan aikuisia.

Henna Helmi Heinonen tunnetaan Minusta tulee kirjailija -blogistaan, joka on herättänyt kiinnostusta sekä kirjallisuusaiheisten keskustelujensa että suorasukaisten kannanottojensa ansiosta.

* kommentti*
Tykkään tällaisista kirjoista. Kirja pääsi yllättämään, koska se aluksi vaikutti aika kevyeltä. Kieli oli herkullista; on hauskaa, kun lukija saa oivaltaa tekstistä samalla kertaa useamman asian sanavalintojen kautta. Tämäkin on silti tosi vaikea laji. Sanoilla kikkailusta tulee helposti maneeri, jolloin sen teho kärsii. Tässä oltiin hetkellisesti siinä rajoilla, mutta niinpä vaan tarina kesti.
Jossain vaiheessa kirjaa vähän epäilin, että no tällainenkos tämä nyt oli. Juoni vaikutti jo aika tavanomaiselta. Mutta olipa hauska yllättyä iloisesti! Juonessa olikin ihan uusia, yllättäviä käänteitä varattuna. Silti tarina säilyi uskottavana. Ei ollut mitään liian "helppoa" happyendiä. Henkilöhahmotkin saivat syvyyttä kirjan edete

Ei kommentteja: