torstai 13. lokakuuta 2011

McCourt, Frank: Seitsemännen portaan enkeli

McCourt, Frank: Seitsemännen portaan enkeli
(Angela's Ashes)

Otava 1997

Luettu yhdessä - 12.10.2011.

Tämä on osa lukuketjua; Leena Pasanen Daktarin lapsissa luki tätä kirjaa, joten lainasimme kirjan kirjastosta luettavaksi.

Hieno, soljuva tarina, joka uskomattoman yksityiskohtaisesti kertoo pienen pojan, Frankin näkökulmasta köyhän perheen elämästä 1930-40-lukujen Irlannista. Frank syntyy Amerikassa, mutta perhe palaa vanhempien kotimaahan. Isän alkoholismi sävyttää koko porukan elämää, köyhyydestä ei pääse mihinkään, kerjääminen ja avustusten anominen jää äidin ja poikien osaksi. Irlantilaisuus, katolinen usko, arki, köyhyys. Kuitenkin elämässä tapahtuu monenlaista, arkisetkin asiat voi kertoa mielenkiintoisesti ja koskettavasti. Mitäpä kaikkea pienen - ja vähän isommankin - pojan mielessä liikkuu..
Tätä kirjaa oli kiva lukea yhdessä, koska oli hyvä, ettei kirja loppunut liian nopeasti. Limerickin kylänraitilla halusi viipyä.

Jonkin ajan kuluttua voisi katsoa elokuvan, kunhan kirja saa ensin painua muistiin kaikessa rauhassa.

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Miä en ikinä saanut tätä kirjaa loppuun. Sen ajatuksenvirta-tyyli ja loputtoman pitkät ja monimutkaiset lauseet veivät hermot.

Helmis kirjoitti...

Hei, oletko nähnyt elokuvaa?
Välillä kyllä itsekin ihemttelin, mikä tarinassa kiehtoi. Mulla oli kyllä samaan aikaan muuta vauhdikkaampaa luettavaa, joten tämä ehkä toimi hyvänä välipalana. Lisäksi mulla oli paljon "pakko"neulontaa, johon tämä oli sopivaa taustahelinää ;).