sunnuntai 14. elokuuta 2022

Ahern, Cecelia: Pisamat kuin tähdet

Cecelia Ahern: Pisamat kuin tähdet
Frecles, 2021
Suom. Anna Heroja
Gummerus Kustannus Oy, 2022
Luin ~ 14.8.2022



Kuvaus:

Bestselleristin unohtumaton tarina ulkopuolisuudesta ja yllättävistä ystävyyksistä
Pisamat täplittävät Allegra Birdin käsivarsia samanlaisissa muodostelmissa kuin tähdet hänen pienen kotisaarensa Valentia Islandin yllä. Pisamat hän on perinyt isältään, äitiään Allegra ei tunne. Tutustuakseen äitiinsä Allegra aloittaa uuden elämän Dublinissa. Työ pysäköinninvalvojana on mukavaa ja alivuokralaiskoti varakkaan perheen takapihalla tarjoaa yllättäviä käänteitä elämään, mutta Allegran läheiset ovat kaikki kaukana Valentia Islandilla.
Kun pysäköintisakosta tuohtunut mies tiuskaisee jokaisen olevan viiden läheisimmän ihmisen summa, Allegra joutuu todella pohtimaan, ketkä hänen viisi ihmistään ovat. Entä jos hänellä ei ole edes viittä läheistä? Allegra saa kuitenkin huomata, että joskus ystävyys piilee yllättävissä paikoissa.



Kommentti:

Cecelia Ahernin kirjat ovat hyvin suosittuja, ja kiva tarina tämäkin oli.
Ei mitään suurta maailmankirjallisuutta ja juonikin hieman epäuskottava ja silti ennalta-arvattava. Mutta eihän tämän tarkoituskaan ole olla sen kummempaa kuin kevyttä kesälukemista.
Sitaatti: On maanantaiaamu. Ehkä kaikilla on samanlaisia pelkoja. Ehkä kaikki muutkin heräävät aamuisin ja lähtevät liikkeelle sama pelko mielessään, että tämä ei ollutkaan ihan sitä, mitä he olivat ajatelleet. Elämä ei sujukaan suunnitelman mukaan, ja mikä helvetti se suunnitelma muka edes oli. Ja sitten sitä nauttii aamukahvin ja olo helpottuu, lukee jonkun uutisen ja olo helpottuu entisestään, kuulee lempibiisinsä ja huolet haihtuvat. Sitten sitä ostaa jotain netistä, ei huolen häivää. Viestittelee ystävän kanssa, mitään huolia ei ikinä ollutkaan. Selailee somea, oliko minulla muka joku ongelma joskus."
Ajatus viidestä merkittävästä ihmisestä on myös ihan kiinnostava. Sitä täytyy itsekin vähän pohtia.

(400 sivua.)

Ei kommentteja: