perjantai 1. heinäkuuta 2022

Olsen, Gregg: Äitimme oli sarjamurhaaja

Gregg Olsen: Äitimme oli sarjamurhaaja
If You Tell: A True Story of Murder, Family Secrets, and the Unbreakable Bond of Sisterhood, 2019
Suom. Einari Aaltonen
Into Kustannus Oy, 2022
Luin ~ 1.7.2022



Kuvaus:

Karmivat muistot piinasivat vuosikausia Nikki, Sami ja Tori Knotekia aina kun he kuulivat sanan ”äiti”. Kukaan ei arvannut, mitä maalaistalossa Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa tapahtui.
Perheen äiti Shelly alisti tyttärensä järkyttävälle hyväksikäytölle, kidutukselle ja henkiselle väkivallalle. Painajainen kärjistyi useisiin murhiin.
Äitimme oli sarjamurhaaja on paitsi raastava tositarina myös kolmen vahvan naisen selviytymiskertomus absoluuttisesta pahasta sekä vapaudesta ja oikeudesta, joiden edestä he panivat henkensä alttiiksi. Kirja imaisee mukaansa kuin nopeatahtinen trilleri, mutta valitettavasti kirjan jokainen musertava yksityiskohta on totta.
Michelle ”Shelly” Knotek vapautuu vankilasta kesäkuussa 2022. Sisarukset Nikki, Sami ja Tori halusivat kertoa tarinansa julkisuuteen, jotta heidän äitinsä ei enää koskaan pääsisi toistamaan julmuuksiaan.


Kommentti:

Juuri niin karmea tarina kuin voi kuvitella. Käsittämättömintä oli tietysti se, miksi kukaan ei tajunnut, mitä oli tekeillä. Ja miksi tytöt jäivät niin pitkäksi aikaa väkivallan keskelle.

Ei kommentteja: