maanantai 27. kesäkuuta 2022

Archer, Jeffrey: Minkä taakseen jättää

Jeffrey Archer: Minkä taakseen jättää
Cometh the Hour, 2016
Suom. Susanna Tuomi-Giddings
Sitruuna Kustannus Oy, 2020
Clifton-kronikka, osa 6.
Luin ~ 27.6.2022


Kuvaus:
Cliftonin ja Barringtonin perheiden tiet ovat nivoutuneet toisiinsa jo vuosikymmeniä, mutta edessä ovat vaikeat ajat.
Giles Barrington asettaa poliitikon uransa vaakalaudalle vaarallisen rakkauden tähden. Sebastian Cliftonin pään ja henkilökohtaisen elämän puolestaan sekoittaa intialainen kaunotar Priya. Lady Virginia Fenwickin vararikko vaikuttaa vääjäämättömältä. Emma Clifton joutuu tekemään vaikean päätöksen, joka voi muuttaa hänen miehensä Harryn elämän kokonaan.
Harry Clifton haluaa päättäväisesti vapauttaa kirjailija Anatoli Babakovin Siperian vankileiriltä, kunnes tapahtuu jotain, mitä kukaan ei osannut odottaa.
Toiseksi viimeisen Clifton-kronikan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle.
-
Kommentti:
Tarina etenee. Sarja koukuttaa edelleen ja tykkään kirjoitustyylistä edelleen.
On mielenkiintoista ja opettavaistakin lukea monta saman kirjailijan teosta peräkkäin, vaikka en näin montaa olekaan tainnut koskaan lukea. Tässä tapauksessa se on ihan perusteltua, koska kyseessä on kirjasarja.
Vaikka ajassa ollaan menty jo monta vuosikymmentä eteenpäin, perushenkilöistä moni on edelleen mukana. Jossain vaiheessa alkoi kyllä tuntua siltä, että uuden kustannussopimuksen saaminen alkoi kirjailijalla siintää silmissä enemmän kuin rakkaus luomiaan henkilöitä kohtaan, mutta mikäpäs siinä, asiaanhan sekin kuuluu.
Mustavalkoisuus hyviksien ja pahiksien välillä alkaa välillä vähän ärsyttää, ja hämmentävää on, miten helppoa on päästää päiviltä etenkin nuoria kauniita naisia, ihan vaan juonittelujen vuoksi.
Viimeinen osa odottaa kirjastossa, luenpa senkin tähän putkeen, koska kesä ja vapaapäivät!!

(480 sivua.)

Ei kommentteja: