lauantai 3. huhtikuuta 2021

Smirnoff, Karin: Lähdin veljen luo

 Karin Smirnoff: Lähdin veljen luo

Jag for ner till bror, 2018

Suom. Outi Menna

Luin ~ 3.4.2021





Kuvaus:

Miten menee kysyin veljeltä. Siinähän se hän sanoi. Melko hyvin. Kännäystä on kyllä ikävä. Pelottavaa olla koko ajan selvin päin. Kaikki näyttää harmaalta. Ennen seassa oli sentään myös vähän mustaa.

Raa'an kaunis, pikumustan huumorin puhkoma romaani taiteilija Jana Kiposta, jolla on tuhat syytä olla katkera eikä aikomustakaan vatvoa, kuka pilasi kenenkin elämän. Naiseuden tabuja murjova sukutarina oli Ruotsissa valtaisa yleisömenestys, jonka epätavallinen kerronta ja polveileva juoni vievät sinne, missä väkivalta on tuhoisinta ja rakkaus väkevintä. Kotiin.

"Jana on niin cool, koska hän osaa mitä vain. Paitsi jättää pimeyden taakseen. Piinkova antisankaritar, jonka kujanjuoksua ei melkein uskaltaisi seurata."

Kommentti:

Jatkoa odotellessa. Mielenkiintoinen, hieman yllätyksellinen kerronta ja juonikin. Tykkäsin hurjasti tästä kirjoitustyylistä, joka oli samalla napakan kuvailevaa ja korutonta. Rankasta aiheesta huolimatta teksti sai välillä hykertelemään, mitä ei viime aikoina muuten ole useinkaan tapahtunut. 

Harmi, että seuraava osa ilmestyy suomeksi vasta 2022.

(294 sivua)

Ei kommentteja: