sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Colgan, Jenny: Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

 Jenny Colgan: Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

Engl. The Little Beach Street Bakery, 2014

Suom. Paula Takio

Gummerus, 2020

Luin ~ 14.3.2021





Kuvaus:

Konkurssin ja kipeän eron jälkeen Polly Waterford päättää muuttaa kauas pois entisen elämänsä raunioilta. Sattumalta hän löytää Cornwallissa sijaitsevalta vuorovesisaarelta rapistuneen asunnon, jonka ikkunoista näkyy vain aava meri ja harmaa taivas. Täydellinen paikka hänen nykyiseen mielentilaansa, Polly toteaa ja tekee vuokrasopimuksen.

Piristääkseen itseään Polly antautuu lempipuuhansa pauloihin: leipomaan leipää. Rentouttavasta harrastuksesta kasvaa uusi ura, kun hän päätyy avaamaan vanhan saaristolaisleipomon uudelleen. Polly löytää myös uutta valoa elämäänsä aivan arvaamattomasta paikasta.

Kommentti:

Lukumoodissa on nyt aika paljon toivomisen varaa, kun en oikein jaksa keskittyä. Ajattelin ottaa  välipalaksi vähän kevyttä hömppää, mutta kirjavalinta ei oikein onnistunut, sillä tätä oli kyllä hämmentävän raskasta lukea. Keskenkin olisin voinut jättää, mutta luinpa nyt loppuun kuitenkin, sillä mielestäni aiheessa ja miljöössä sinänsä oli ihan aineksia.  Käännös ei ollut mielestäni osunut ihan nappiin, jotkut ilmaisut erottuivat teksistä ja jättivät lukijan  miettimään, mitenköhän jokin asia oli alun perin mahdettu sanoa. 

Hämmentävää. Vai olenko itse muuttunut niin, että en vain jaksa keskittyä tällaisiin kirjoihin enää, onhan sekin mahdollista...

Olin jo katsonut kirjailijan muita teoksia valmiiksi, mutta tuskinpa niitä tulee lainattua. Tämän tyylilajin luottokirjailijoita on kuitenkin jo useita. 

(406 sivua.)


Ei kommentteja: