lauantai 22. helmikuuta 2020

Mero, Niina: Englantilainen romanssi

Niina Mero: Englantilainen romanssi
Gummerus, 2019
Luin ~ 22.2.2020Kuvaus:

Englantilaisia romantikkoja rakastava Nora saa siskoltaan kutsun häihin Oxfordiin. Höttöisiä häähaaveita karsastava Nora suostuu vastahakoisesti kutsuun, mutta perillä sulhasperheen kartanon goottilainen viehätys ja vehreät puutarhat sekä yliopistokaupungin vanhoilta kirjoilta tuoksuva tunnelma pyyhkäisevät hänet jaloiltaan.
Idylli kuitenkin rakoilee, kun uteliaalle Noralle selviää, että aatelissuvun vanhempi poika on kadonnut jäljettömiin vuosia sitten. Kaiken lisäksi Noran viisasteleva sydän muljahtelee vastusteluista huolimatta englantilaisille herrasmiehille ja verhotuille salaisuuksille. Brittiläinen kohteliaisuus kätkeekin taakseen totuuksia, joiden seuraukset voivat olla kohtalokkaat.Kommentti:
Kirja, joka sisälsi paljon kaikkea sellaista, mistä tykkään. Kaipasin kyllä vähän kevyempää välipalakirjaa, enkä arvannut, että tässä olikin kyseessä tuhti paketti Englantia ja englantilaista kirjallisuushistoriaa sekä lisäksi romantiikkaa ja kaiken kukkuraksi vielä murhamysteerikin.
Tykkäsin kyllä siitä, että päähenkilö ei ollut ihan tavanomainen ja alussa esim. lähdettiin liikkeelle tatuointistudiolta. Mutta päähenkilö ei kuitenkaan oikein henkilöitynyt riittävästi ja hänestä jäi vähän epämääräinen mielikuva.

Tätä ennen jätin kesken n. sadan sivun jälkeen Lilium regalen, mikä kyllä harmittaa, mutta en vaan jaksanut lukea sitä enempää. Nyt en kaipaa hienoja kiemuroita vaan suoraa tarinaa.

Ehkä tää nyt on vaan jonkinlainen lukuähky, kun tammikuussa onnistuin lukemaan niin monta tosi hyvää kirjaa!?
Kirjaston kirjoja on tuossa vino pino odottamassa, mutta jos niistä ei löydy sopivaa seuraavaa teosta, pitäisikin ehkä välillä kaivella omista lukemattomista joku helmi.

(383 sivua.)

Ei kommentteja: