sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Jalonen, Olli: Taivaanpallo

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Otava, 2018

Luin ~ 16.9.2018



Kuvaus: (kustantajan)
Tähtitieteilijän oppipojan tie vie Saint Helenan saarelta 1600-luvun Lontooseen. Loisteliaassa romaanissa tiede ja usko kamppailevat valistuksen sarastaessa. Angus tahtoo silmistään purjeneulanterävät, ja kehittää näköään merkitsemällä öisin tähtien asentoja. Hän haaveilee Lontoosta ja pääsystä saarella käyneen Edmond Halleyn oppipojaksi.
Lamaannuttava väkivallanteko kohdistuu pojan perheeseen, ja epävarmuuden ja levottomuuden ajat alkavat. Salakatolilaiset vehkeilevät ja itsevaltias kuvernööri pelaa omaan pussiinsa. Viesti saarelta on saatava emämaa Englantiin, ja Angus soudetaan jänikseksi purjelaivaan. Hänen uusi elämänsä alkaa märssykorin korkeuksissa, ja kaikki entinen jää taakse.


Kommentti:

Olipa Hidas kirja lukea. Paljon asiaa ja kirkjoitustyyli jäljitteli hyvin mielestäni päähenkilön olemusta. Mutta koska mulla alkoi jo painaa seuraavan kirjan kirjaston palautuspäivä, niin tästä alkoi tulla aikamoista urakoimista. Harkitsin jo sitäkin, että luen sen toisen kirjan välissä, mutta jotenkin vaan tykkään lukea kirjan kerrallaan loppuun.

(461 sivua.)

1 kommentti:

Sartsa kirjoitti...

Minulla saattaa olla useampi yhtä aikaa kesken, mutta sisu ei anna periksi jättää mitään lukematta loppuun. :)