keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Leinonen, Tarja: Koti koivun alla

Tarja Lainonen: Koti koivun alla

Karisto, 2018

Luin ~ 20.6.2018Kuvaus: (kustantajan)

Radiossa soi Matin ja Tepon Kissankultaa, asuntovaunussa luetaan salavihkaa Angelika-romaaneja ja presidentti Kekkosen terveydentilasta liikkuu ristiriitaisia huhuja. Kainuulaisella maaseudulla yritetään kaikin keinoin salata kahdeksanhenkisen lestadiolaisperheen isältä esikoisen, pian seitsentoistavuotiaan Seijan harha-askel, joka alkaa jo näkyä päällepäin.
Vaikka tytär on luopunut uskosta, ympäröivä yhteisö kahlitsee, eikä valkoisella Chevroletilla kaahaileva tuleva isäkään ole vielä valmis asettumaan aloilleen. Onneksi perheenpää lähtee syksyn tullen Kostamukseen töihin, ja suruttomien pohjalaisenojen vierailukin kirkastaa arkea. Mutta Seijan on silti löydettävä lapselleen turvallisempi paikka tulla maailmaan kuin asuntovaunu pihan laidalla.
Koti koivun alla on rehevä ja intensiivinen romaani nuorista ihmisistä lahkoliikkeen elämää ohjailevassa otteessa. Tarinaa syventää muheva pohjoinen paikallisväri, ja kirjailijan omakohtaiset kokemukset lujittavat tapahtumat eletyiksi ja koetuiksi.


Kommentti:
Tästä kirjasta tykkäsin todella. Aikakausi tuntui tutulta ja kerronta oli sujuvaa. Erityisen kivalta tuntuu silloin, kun sujuvan juonen ja kerronnan lisäksi, rivien välistä löytyy monenlaista pohdittavaa ja oivallettavaa. Tässä kirjassa niitä oli. Henkilöt ottavat kantaa asioihin joskus myös ottamatta kantaa. :)
Aina ei tarinalla edes tarvitse olla täydellistä loppua. Kyllä, haluan lukea lisää Tarja Leinosta.
(244 sivua.)

Ei kommentteja: