tiistai 21. kesäkuuta 2016

George, Nina: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Das Lavenderzimmer, 2013

Suom. Veera Kaski

Bazar, 2016

Luin ~ 21.6.2016Kuvaus
Pariisilainen kirjakauppias Jean Perdu löytää jokaiselle asiakkaalleen juuri tämän mielialaan sopivan kirjan. Hänen ”kaunokirjallisuusapteekistaan”, pienestä Seinessä kelluvasta kirjakauppalaivasta, saa kirjoja kaikkiin vaivoihin. Perdu on herkkävaistoinen ihmistuntija, mutta itseään hän ei osaa hoivata. Hänen sydämensä on särkynyt kaksikymmentäyksi vuotta sitten, ja entisen tyttöystävän Manonin lähettämä kirje on edelleen avaamatta.
Eräänä kesänä Perdu vihdoin lukee kirjeen, ja tuo kesä muuttaa kaiken. Perdu irrottaa laivansa kotilaiturista ja lähtee proomullaan unohtumattomalle jokiseikkailulle kohti menneisyyttä ja Provencen sydäntä – ja kohti elämää. Matka on täynnä tuoksuja ja aistimuksia, rakkautta ja surua.
Kirjan lopussa on Jean Perdun kaunokirjallinen ensiapupakkaus, johon kuuluu rohtoja niin lieviin kuin keskivahvoihin tunne-elämän katastrofeihin. Tiesitkö esimerkiksi, että Peppi Pitkätossu auttaa ihmeidenpelkoon?


Kommentti /

Hurahdin taas siluettiristikoihin. Siksi kirja ei oikein edennyt.. Tämä on tosi kiva kirja, mutta jotenkin ei vaan kauheasti napannut. Juoni ei lopulta tarjonnut oikein mitään uutta ja henkilöt jäivät ainakin itselleni hieman etäisiksi, vaikka mukavia olivatkin.

Ei kommentteja: