lauantai 1. elokuuta 2015

Brockmole, Jessica: Kirjeitä saarelta

Jessica Brockmole: Kirjeitä saarelta

Letters from Skye, 2013

Suom. Marja Helanen

Bazar, 2015

Luin ~ 1.8.2015Kuvaus

“Skotlannin kauneutta, sodan traagisuutta, sydämen kaipausta ja epäluottamuksen erilleen raastaman perheen vaikeuksia kuvataan suurenmoisella tavalla, ja tarinaan on jätetty juuri oikea määrä aukkoja lukijan mielikuvitukselle.” Publishers Weekly

Maaliskuu 1912. Elspeth on 24-vuotias nuori runoilija, joka asuu kauniilla Skyen saarella Skotlannissa. Hän pelkää purjehtimista eikä siksi koskaan poistu saarelta. Hänen hämmästyksensä on sanoinkuvaamatonta, kun hän saa ensimmäisen ihailijapostinsa kaukaa Amerikasta yliopisto-opiskelija Daveyltä. Kirjeenvaihdosta puhkeaa heidän välilleen lämmin ystävyys.

Kesäkuu 1940. Elspethin tytär Margaret on rakastunut ilmavoimien lentäjään eikä ymmärrä ollenkaan, miksi hänen äitinsä varoittaa sotkeutumasta rakkauteen sodan aikana. Kun pommi tuhoaa osan heidän talostaan ja Elspeth katoaa, Margaretilla ei ole muita jälkiä seurattavanaan kuin läjä raunioista löytyneitä kirjeitä. Kuka on Graham? Ja miksi hän kirjoittaa naiselle nimeltä Sue? Ja miksi kirjeenvaihdon paljastuminen Margaretille järkytti Elspethiä niin paljon?

Kirjeitä saarelta on kirjeromaani, joka tempaa mukaansa. Se vie lukijan kahdelle mantereelle ja molempien maailmansotien aikaan. Jessica Brockmole onnistuu tavoittamaan jotain suurempaa siitä, miten ihmiset rakastuvat toisiinsa.
Kommentti /

Ei kommentteja: