sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Lelic, Simon: Tuomio

Simon Lelic: Tuomio

The Child Who, 2012

Suom. Terhi Kuusisto

Like Kustannus Oy, 2013

Luin ~ 13.7.2014 (Åland)
Kuvaus:
Simon Lelic avaa rankalla tavalla oven murhanhimoisten lasten - joita Englannissa tuntuu riittävän tosielämässäkin - maailmaan. Sen jälkeen kun 12-vuotias Daniel Blake tappaa 11-vuotiaan Felicity Forbesin tuskallisella tavalla, hänen kotikaupunkinsa asukkaat muuttuvat laumaksi ulvovia lynkkaajia.
Kostonhimoisille naapureille ei riitä Danielin vainoaminen ja pahoinpitely. Niinpä he ottavat seuraavaksi silmätikukseen ja raivonsa kohteeksi hänen puolustusasianajajansa Leo Curticen. Leo näkee tapauksessa mahdollisuuden edetä urallaan mutta alkaa myös tuntea empatiaa kauhistunutta poikaa kohtaan.

Hän joutuu käytännössä yksin selvittämään Danielin taustat. Niistä paljastuu puistattavia seikkoja, jotka saavat pojan teon jopa ymmärrettäväksi ja joita voisi käyttää puolustuksessa. Jopa Leon vaimo vihjaa, ettei poika kenties edes ansaitse puolustajaa.

Lopulta hän luopuu ihanteistaan painostuksen ja vainon edessä - kunnes hänen 15-vuotias tyttärensä katoaa. Ja juuri kun uskoo Lelicin sanoneen sanottavansa yhteiskunnan hysteerisestä pelosta väkivaltaisia lapsia kohtaan, hän lisää aiheeseen viimeisen, pirullisen käänteen. Sen jälkeen kirja on luettava yhtä kyytiä loppuun.

Ovela oli juoni, tykkäsin tästäkin.

Ei kommentteja: